"In cateva zile va vom comunica numirea unor administratori speciali si conducerea operativa. (...) Trebuie sa rezolvam pana pe 15 martie, atunci expira acordul cu actualul director", a spus el.

Vosganian a aratat ca este imposibila numirea unor persoane din interiorul Oltchim intrucat rivalitatile sunt foarte mari, iar orice persoana ar fi numita ar primi reactii agresive din partea celorlalti.

Vosganian a mentionat ca ministerul are mai multe propuneri din exteriorul companiei, insa exista discutii privind cerintele unui astfel de post.

Citeste si:

"Oricine ar veni ar solicita un venit curent si o formula de recompensare daca obtine performanta. Aici inca purtam discutii", a spus Vosganian.

Din octombrie 2012, conducerea combinatului este asigurata, in calitate de director general, de Mihai Balan. La 7 februarie Vosganian a avut o intalnire cu Balan, la finalul careia Ministerul Economiei a anuntat ca ministrul i-a multumit acestuia ca si-a respectat promisiunea de a ramane in functie pana la desemnarea administratorilor judiciari si a administratorului special ai Oltchim. In acea intalnire s-a stabilit ca Balan sa ramana director la Oltchim pentru inca 30 de zile, dupa care actionarii sa numeasca un nou sef.

Oltchim a intrat in insolventa la finele lunii ianuarie, dupa ce o incercare de privatizare a esuat anul trecut pentru ca Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei, nu a achitat banii pe pachetul majoritar de actiuni detinut de stat.