Culmea insolventei: Vosganian vrea lichiditati de la creditori pentru functionarea Oltchim

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, va avea, in perioada urmatoare, discutii cu creditorii si finantatorii Oltchim Ramnicu-Valcea despre conditiile economice si financiare "concrete" pentru continuarea activitatii combinatului chimic intrat in insolventa.

Tribunalul Valcea a aprobat miercuri intrarea in insolventa a combinatului, relateaza Mediafax.

Vosganian a avut in ultimele zile mai multe intalniri cu conducerea Oltchim, sindicatele, actionarii, creditorii si salariatii combinatului chimic.
"La intalnirea cu reprezentantii creditorilor Oltchim, ministrul economiei, Varujan Vosganian a invocat posibilitatea asigurarii de acestia de materii prime (regim tip lohn) si lichiditati pentru asigurarea functionarii in perioada urmatoare a companiei", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, actionarul majoritar al Oltchim.

Oltchim a incheiat anul 2012 cu datorii totale de peste 2,68 miliarde lei. Printre creditori Oltchim se numara BCR, CEC, Banca Transilvania, Electrica SA, SALROM si CFR Marfa.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firma a avocatului Gheorghe Piperea, si BDO Business Restructuring, parte a retelei grupului international BDO.

Guvernul a decis sa ceara intrarea in insolventa a Oltchim dupa ce anul trecut a esuat in incercarea de a privatiza compania.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV.

Diaconescu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri