Franklin Templeton Investment Management Limited, administratorul unic al Fondului Proprietatea, a anuntat ca a depus prospecul de listare la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), listarea efectiva fiind programata pentru 25 ianuarie 2011.
Prospectul, depus la sfarsitul saptamanii trecute, contine toate informatiile despre Fondul Proprietatea solicitate de regulamentele CNVM, inclusiv descrierea companiilor din portofoliul Fondului. Informatiile oferite in prospect vor permite actionarilor si potentialilor investitori sa evalueze mai bine valoarea Fondului Proprietatea. Prospectul va fi publicat dupa ce toate aprobarile necesare vor fi obtinute.

Dupa ce aprobarile CNVM vor fi obtinute, prospectul Fondului va fi depus la BVB pana la data de 23 decembrie 2010, listarea efectiva fiind programata pentru 25 ianuarie 2011.

De asemenea, compania va organiza o serie de roadshow-uri in Bucuresti si in alte orase importante din Europa, intre 10 si 31 ianuarie 2011 pentru a atrage si mai multa atentie catre Fond si catre importanta listarii acestuia la BVB.

“Atat noi cat si actionarii Fondul Proprietatea asteptam cu nerabdare listarea la BVB, eveniment care va creste lichiditatea actiunilor Fondului, va imbunatati profilul Fondului si va atrage interesul investitorilor internationali pe piata romaneasca in general”, a declarat Greg Konieczny, manager de portofoliu al Fondului Proprietatea.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist.

In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton a castigat, in iulie 2009, mandatul in valoare de 3,4 miliarde Euro al Fondului Proprietatea, fiind selectata dintre sapte companii globale de management al activelor.

Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager al investitiilor si unic administrator al Fondului pe 29 septembrie 2010. Incepand cu data de 27 septembrie 2010, dupa numirea oficiala, Franklin Templeton a demarat plata dividendelor distribuite pentru anii 2008 si 2009 catre toti actionarii inregistrati si se concentreaza pe listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti la inceputul anului 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri