Bursa din Sibiu solicita in instanta anularea hotararii de guvern nr. 831/04 august 2010, prin care s-a decis ca vanzarea pachetului de actiuni detinut de statul roman la Romgaz sa se realizeze prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti, se arata intr-un comunicat.
Cererea de chemarea in judecata a Guvernului Romaniei a fost inregistrata la Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a contecios administrativ, constituindu-se dosarul nr. 11980/2/2010, cu termen de judecata la data de 30.05.2011.

Presedintele Sibex, Teodor Ancuta (foto), a declarat inca din octombrie ca va actiona statul in instanta daca nu se va modifica hotararea de govern, considerand discrimatoriu mentionarea exclusiva a pietei de la Bucuresti.

“Suntem in discutii pentru modificarea hotararii de guvern. Noi i-am informat din aprilie pe Adrian Videanu si pe premierul Emil Boc de existenta unei piete spot la Sibiu. In hotararea de guvern se mentioneaza listarea Romgaz la Bursa dinn Bucuresti, iar acum doua saptamanai am trimis solicitarea de modificare pentru includerea Sibiu. Daca in termenul legal (in principiu 90 zile) nu se va schimba, noi vom actiona in instanta. Statul nu trebuie sa fie discriminatoriu”, declara in octombrie Teodor Ancuta.

Acesta a mentionat variant unei duble listari a Romgaz la Sibiu si Varsovia, pentru a atrage astfel atentia investitorilor din ambele tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri