“Am trimis o scrisoare la A&D Pharma prin care le propuneam o intalnire pentru a discuta despre listarea la Bursa de Valori Bucuresti. Dar pana acum nu am primit niciun raspuns”, a declarat Valentin Ionescu, directorul general al BVB, intr-o intalnire cu presa.

CEO-ul Bursei a mentionat ca a facut o propunere de listare si companiei BGS care si-a exprimat intentia de a se cota la bursa din New York. De asemenea, si CEO-ul Bitdefender, Florin Talpes, s-a declarat deschis discutiilor despre listarea la BVB. Ionescu a mai spus ca a avut intalniri cu toate fondurile de private equity, care iau in calcul varianta exitului prin bursa.

Dupa ce la jumatatea anului oficialii A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic de pe piata locala, au anuntat ca iau in calcul varianta delistarii de la Londra, compania a anuntat ieri ca ultima zi de tranzactionare va fi pe 28 februarie 2011.

Singura companie romaneasca de la Bursa din Londra vrea sa se delisteze. Care sunt motivele?

Singura companie romaneasca de la Bursa din Londra vrea sa se...

Anuntul privind intentia boardului A&D Pharma a fost facut public printr-o solicitare de convocare a actionarilor, acestia urmand a lua o decizie finala pe data de 30 ianuarie.

Potrivit informatiilor remise Bursei din Londra, motivele propunerii de delistare sunt lichiditatea "foarte limitata" a GDR-urilor (Certificatelor Globale de Depozit) si costurile financiare si de timp ridicate ale managementului pentru a intretine activitatile curente prezentei pe bursa.

“Nu avem masa critica pentru a prezenta interes pentru una dintre cele mai mari burse europene (Bursa de Valori din Londra – n. red.). Interesul s-ar manifesta printr-o tranzactionare activa a titlurilor noastre, care ne-ar permite atragerea de capital”, declara Robert Popescu, CEO-ul A&D Pharma, in iulie.

Citeste si:

Actiunile A&D Pharma se tranzactioneaza pe bursa londoneaza din octombrie 2006, sub forma de Certificate Globale de Depozit (GDR-uri), instrumente emise de catre o banca depozitara care, anterior emiterii lor, a achizitionat un pachet de actiuni ale societatii.

In oferta de vanzare, pretul lor a fost de 12 euro, iar dupa listare valoarea a urcat pana la un maxim de 18,5 euro/certificat.

Cotatia a avut evolutii volatile de-a lungul anilor, in ambele directii, in timp ce lichiditatea a fost modesta, in general.
In ultimul an, actiunile A&D Pharma au evoluat pozitiv pe bursa din Londra, inregistrand o crestere a cotatiei de la aproximativ 4 euro in decembrie 2009 pana la 5,8 euro in decembrie 2010.

Insa, la capitolul lichiditate, compania nu a avut cele mai spectaculoase evolutii. In acest an, luna martie a adus cele mai mari volume de tranzactionare pentru companie, depasind 100 de tranzactii/luna. In rest, rulajele s-au mentinut sub 50 de tranzactii, exceptand luna septembrie cand s-au tranzactionat mai mult de 80 de pachete.