Raiffeisen Centrobank si SSIF Broker vor actiona in calitate de Market Maker pentru actiunile emise de Fondul Proprietatea.
Luni, 21 februarie, si BCR si-a inceput activitatea in aceasta calitate, dupa primii inregistrati Wood&Co si Unicredit Caib Securities. FP a ajuns la un numar de cinci market-makeri, pe piata spot.

Parametrii conform carora Raiffeisen Centrobank si SSIF Broker vor actiona in calitate de Market Makeri pentru actiunile SC Fondul Proprietatea SA au fost stabiliti de Consiliul Bursei si sunt aplicabili tuturor Market Makerilor inregistrati pentru actiunile SC Fondul Proprietatea SA.

Consiliul a stabilit ca volum minim corespunzator ofertei ferme de cumparare si de vanzare – 100.000 de actiuni FP si spread maxim dintre preturile de cumparare si de vanzare de 2%.

Perioada de timp minima pentru mentinerea in piata a ofertei de cumparare si de vanzare in decursul unei sedinte de tranzactionare va fi de 75% din sedinta, iar perioada maxima pana la reactualizarea ofertei ferme de cumparare si de vanzare nu se aplica.

Un participant se poate inregistra ca market maker daca detine cel putin 1 actiune FP, iar perioada minima pentru a detine aceasta calitate este de o luna calendaristica.

Un market maker poate sa nu afiseze oferte ferme de cumparare si de vanzare in maxim 3 sedinte de tranzactionare, in decursul unei luni calendaristice.

Banca Comerciala Romana detine calitatea de Market Maker pentru trei instrumente financiare tranzactionate in cadrul BVB (actiunile emise de Erste Group Bank si Fondul Proprietatea – pentru piata reglementata si actiunile Daimler – pentru ATS).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri