Administratia Prezidentiala a anuntat, miercuri, programul consultarilor la care presedintele Klaus Iohannis a invitat, luni, partidele si formatiunile politice reprezentate in Parlament, pentru discutiile cu fiecare dintre delegatii fiind prevazute cate 30 de minute.

Potrivit comunicatului postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale, seful statului a trimis, marti, o invitatie partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlament, prin care le cheama, luni, 12 ianuarie, la consultari. Pe agenda discutiilor se afla incheierea unui acord politic cu scopul asigurarii, in anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apararii Nationale, mentioneaza sursa citata, potrivit Mediafax.

Programul consultarilor va fi urmatorul: intre 10.00 - 10.30 - Partidul Social Democrat; 10.45 - 11.15 - Partidul National Liberal; 11.30 - 12.00 - Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei; 12.15 - 12.45 - Partidul Conservator; 13.00 - 13.30 - Uniunea Democrata Maghiara din Romania; 13.45 - 14.15 - Grupul parlamentar al minoritatilor nationale;14.30 - 15.00 - Partidul Poporului - Dan Diaconescu.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, la ceremonia de investitura a noului sef al Statului Major General, ca va declansa consultari cu partidele pentru incheierea unui acord politic cu scopul asigurarii, in 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Aparare. ”Una dintre prioritatile mandatului meu, in perioada urmatoare este gasirea de solutii pentru cresterea bugetului Apararii. Voi declansa consultari cu toate partidele parlamentare, pentru incheierea unui acord politic, cu scopul asigurarii, in anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Aparare”, a anuntat Klaus Iohannis.

Iohannis a mentionat ca, impreuna cu ceilalti factori de decizie ai statului, cat si cu partenerii straini va face tot posibiliul pentru gasirea solutiilor realiste de alocare a resurselor bugetare pentru a permite finantarea sistemului militar. ”Nu voi accepta ca, in viitor, Guvernul, indiferent cine il conduce, sa nu respecte finantarea asumata pentru Armata”, a mai spus presedintele.

El a anuntat ca propune tuturor factorilor politici sa isi asume acest obiectiv. ”Mai mult, propun tuturor factorilor politici, atat de la guvernare, cat si de la Opozitie, sa isi asume clar mentinerea acestui minim obiectiv pentru cel putin zece ani, astfel incat sa asiguram predictibilitatea cheltuielilor, mai ales in ceea ce priveste pregatirea si programele de inzestrare”, a spus seful statului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri