Liderii PSD l-au exclus din partid pe premierul Sorin Grindeanu, a transmis News.ro.

Decizia de excludere a lui Sorin Grindeanu din PSD a fost luata cu unanimitate de voturi, in Comitetul Executiv National al PSD, care s-a reunit la sediul central al partidului.

Conform articolului 27 din Statutul PSD, "calitatea de membru al Partidului Social Democrat se pierde prin demisie, radiere, excludere sau inscriere in alt partid".

Articolul 31 mentioneaza excluderea, ca sanctiune aplicata membrului de partid prin hotarare a Biroului organizatiei locale din care acesta face parte. Membrul de partid care detine o functie in cadrul organelor de conducere ale partidului de la nivelul organizatiei PSD de pe raza teritoriala a sectiei de votare, precum si de la nivelul organizatiei locale poate fi exclus, la propunerea organului de conducere din care face parte, de catre organul de conducere ierarhic superior.

Comitetul Executiv National este cel care hotaraste, in situatii exceptionale, cu doua treimi din voturile membrilor sai, sanctionarea cu excludere din partid a oricarui membru, pentru incalcari grave ale Statutului sau pentru prejudicii majore aduse PSD.

Tot in Comitetul Executiv National al PSD de joi s-a luat decizia ca partidul sa depuna, luni, o motiune de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu. Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi.

Citeste mai multe detalii in articolul PSD depune, luni, o motiune de cenzura impotriva propriului Guvern

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri