Euro NCAP a evaluat Dacia Sandero dotata cu nivelul de baza al echipamentelor de siguranta, in urma testului modelul Sandero fabricat la Pitesti a primit doar 3 stele din 5 la protectia pasagerilor si o stea la protectia pietonilor, potrivit companiei germane.
Modelul testat a fost Dacia Sandero 1.5 dCi cu airbag-uri frontale pentru sofer si pasager.

Sandero echipat cu pachetul de siguranta care este optional pe unele masini a primit insa 4 stele.

Dacia Sandero a primit 12 din 16 puncte la testul frontal si 12 din 16 puncte la cel lateral.

Sandero a primit patru stele din cinci la protectia copiilor si doar o stea din patru la protectia pietonilor, primind doar 6 puncte.

Dacia Logan primea in 2005, 3 stele la protectia pasagerilor adulti, 3 stele la protectia copiilor si o stea la protectia pietonilor.

Dacia a raportat vanzari in scadere cu 13% in primele zece luni ale anului, la 67.772 autoturisme, de la 77.991 de masini in perioada ianuarie-octombrie 2008.

Vanzarile Logan in Romania au coborat cu 27% in primele zece luni ale anului, la 46.507 de unitati, comparativ cu aceeasi perioada din 2007 cand au fost livrate 63.715 masini.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri