Editia din 2009 a Salonului International de Automobile Bucuresti – SIAB nu va mai avea loc, membrii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) au hotarat anularea expozitiei, motivul fiind scaderea cererii de masini noi pe plan national.
"In prezent, sectorul auto din Romania se confrunta cu o situatie extrem de delicata datorata atat dificultatilor industriei auto la nivel mondial, dar si scaderii cererii pe plan national, cea din urma datorata in principal intrarilor masive de vehicule rulate din ultimul timp. Iar perspectivele pentru anul 2009 nu sunt deloc imbucuratoare", au declarat reprezentantii APIA.

Membrii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile au decis in unanimitate anularea editiei din 2009 a Salonului International de Automobile Bucuresti – SIAB, considerat a fi cel mai important eveniment de acest fel din Europa Centrala si de Est.

Pentru anul 2011, se are insa in vedere mentinerea SIAB in calendarul oficial al Organizatiei Internationale a Constructorilor de Automobile.

Majoritatea companiilor auto si-au redus bugetul de marketing pentru anul 2009.

Inmatricularile de masini noi au scazut cu 8,2% in perioada ianuarie-noiembrie 2008, la 266.650 unitati, de la 288.385 unitati in intervalul similar din 2007.

Anul acesta, au fost inmatriculate in Romania, in primele 11 luni, 512.823 autoturisme, din care 246.173 de masini au fost second-hand, reprezentand 48% din inregistrari, si 266.650 de autoturisme au fost noi, echivalentul a 52%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri