Piata auto premium a crescut anul acesta cu circa 20% fata de anul trecut, la aproape 5.200 de unitati, iar pentru 2012 estimarile sunt un avans de cel putin 25-30%, a declarat pentru wall-street.ro Dana Cortina, directorul general Porsche Inter Auto Romania, companie care a preluat importul si distributia marcii Porsche de la Porsche Romania.
Piata auto premium a fost in 2008 de peste 9.500 de unitati, in 2009 de circa 4.200 de unitati, iar in 2010 de aproape 4.400 de masini, potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Porsche Inter Auto Romania face parte din reteaua proprie de retail a Porsche Holding Austria pentru marcile concernului Volkswagen, retea ce isi desfasoara activitatea sub numele Porsche Inter Auto GmbH.

„Trendul pietei auto este descrescator, anul acesta probabil ca vor fi cu 10% mai putine masini noi vandute decat au fost anul trecut, in schimb piata premium a urcat cu circa 20% comparativ cu anul 2010. Pentru anul viitor ne asteptam la o crestere de cel putin 25-30% a pietei premium”, a declarat Cortina.

Preluarea importului marcii germane Porsche a saltat afacerile Porsche Inter Auto Romania anul acesta.

„Porsche Inter Auto Romania a avut un an foarte bun, cresterea fata de 2010 a fost de 25%. Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 111 milioane de euro, iar estimarile pentru anul acesta sunt 145 de milioane de euro. Cresterea se datoreaza in mare parte preluarii importului si distributiei marcii Porsche, insa am avut o crestere sanatoasa si la marcile de volum. Cea mai bine vanduta marca de catre Porsche Inter Auto ramane Volkswagen, urmata de Skoda. Modelul cu cel mai mare volum ramane Octavia”, a precizat Cortina.

Vanzarile marcii premium sport Porsche in Romania au crescut anul acesta cu 26%, la 100 de unitati. Circa 70% dintre comenzi au fost Cayenne.

“Pentru anul 2012 ne propunem sa avem doua premiere pentru marca Porsche in Romania, dorim sa depasim anul de referinta 2007 in ceea ce priveste livrarile catre client, depasind totodata pragul de 1.000 de modele Porsche livrate catre clientii din Romania de cand grupul nostru importa aceasta marca”, a mai spus Cortina.

De la intrarea pe piata romaneasca in 1999, cel mai bun an pentru marca Porsche in Romania a fost 2007 cu 147 de unitati.

Noul Porsche 911, lansat oficial in Romania in luna decembrie, a primit deja 4 comenzi, iar pentru anul viitor estimarile sunt de 20 de comenzi.

In Romania, Porsche Inter Auto este atat importator si distribuitor cat si service unic al marcii Porsche prin dealership-urile sale Porsche Bucuresti Nord si Porsche Timisoara.

Porsche Inter Auto Romania are cinci dealeri, Porsche Bucuresti Nord, Porsche Bucuresti Aviatiei, Porsche Bucuresti Vest 1, Porsche Bucuresti Vest 2, Porsche Timisoara. Compania are in prezent 550 de angajati.

Porsche Inter Auto Romania (PIA), reteaua care uneste cinci dealership-uri si sapte marci auto Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Porsche, Bentley, Weltauto, a realizat de-a lungul celor 14 ani volume de aproape 80.000 masini noi.

In 2011 Porsche Inter Auto a atins o cifra de afaceri de 146 milioane euro, cu o cota de piata de 5,7% din toata piata auto din Romania (incluzand si marca Dacia). Vanzarile de masini noi prin reteaua Porsche Inter Auto se ridica in 2011 la 6.100 masini noi, insemnand o crestere de 26% fata de anul 2010.

In Europa, Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, cu sediul la Salzburg este considerat cel mai mare retailer european, avand peste 125 de dealeri proprii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri