Grupul italian IGD, proprietarul magazinelor Winmarkt, intentioneaza sa vanda doua proprietati din Slatina si Ploiesti si sa cumpere o cladire de birouri in Bucuresti, care va deveni sediul central al companiei, au anuntat oficialii grupului.
Winmarkt se va concentra in acest an pe introducerea de ancore alimentare internationale, pe consolidarea parteneriatului in sectorul electrocasnicelor si pe atragerea de noi branduri internationale in locatiile principale ale retelei.

De asemenea, este prevazuta si vanzarea a doua proprietati - centrul comercial Oltul din Slatina si cladirea de birouri Junior din Ploiesti - si achizitia unei cladiri de birouri in Bucuresti, care va deveni sediul central al companiei.

Pe de alta parte, au mai anuntat oficialii IGD, sunt programate investitii de circa cinci milioane euro, unele fiind deja in curs de desfasurare, in modernizarea anumitor centre comerciale Winmarkt, buget prevazut pana la sfarsitul anului viitor.

“Am consolidat reteaua cu atentie atat asupra aspectului imobiliar al afacerii (cresterea duratei medii a contractelor de inchiriere, soliditatea chiriasilor), cat si a satisfacerii consumatorului final (diversificarea ofertei, in primul rand prin introducerea ancorelor alimentare). Am reusit, astfel, sa depasim criza cu o scadere a valorii portofoliului de doar 4% in 2010 fata de anul precedent”, a declarat Antonio Di Berardino, CEO al Win Magazin, companie detinatoare a portofoliului Winmarkt.

Pentru anul 2010, reteaua Winmarkt a anuntat un profit de trei milioane de euro. Valoarea de piata a centrelor comerciale Winmarkt si a imobilului de birouri detinute de IGD in Romania s-a redus anul trecut la 180 milioane de euro, ajungand sub pretul de achizitie, respectiv 182,5 milioane de euro .

Achizitionata in aprilie 2008 de compania italiana Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), Winmarkt este cea mai extinsa retea de centre comerciale din Romania, cu un portofoliu format din 15 centre comerciale si o cladire de birouri, in 13 orase.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri