Douasprezece etaje, circa 1.000 de oameni in cladirea cu vedere “la inaltime” spre Casa Presei Libere si Romexpo, mesaje motivationale pe pereti si un birou spatios, dar “mai mic decat al managerilor din telefonia mobila” al general manager-ului Yorgos Ioannidis – asa s-ar putea descrie in cateva cuvinte sediul Romtelecom de la capatul liniei de tramvai 41, din Bucuresti.
Birourile Romtelecom se afla in turnul Nord din Piata Presei Libere si se intind mai mult pe verticala decat pe orizontala – de la etajul 7 la etajul 18, pana aproape de acoperis – loc unde, uneori, angajatii ies sa respire aerul de la inaltime. Compania inchiriat peste 12.000 mp de birouri si are rezervat integral un nivel la subsolul cladirii pentru locurile de parcare.

Pe toate holurile, in culoarea albastra a brandului companiei, sunt scrise mesaje motivationale – “pentru a inspira angajatii”, spune un reprezentant al celui mai mare operator de telefonie fixa din Romania.

Totodata, top managerii considera ca, pe langa cuvinte precum “share”, “energie”, “inoveaza” sau “surprinde”, angajatii pot fi motivati si mai mult daca gasesc, din cand in cand, biletele semnate de ei insisi. De exemplu, general managerul grec Ioannidis a lasat un biletel langa biroul Alinei Petri in care a scris, de mana “Bravo to the online team!”.

Mai mult de atat, angajatii Romtelecom sunt incurajati sa creeze si sa isi decoreze birourile cum le place – o echipa de la etajul 17 a pictat un perete intreg, asa cum le-a placut. Unul dintre colegi, pasionat de fotografie, a inramat cateva poze si le-a plasat pe peretii birourilor. Cristina Popescu, director de comunicare al companiei, a ales sa realizeze colaje care sa ii reprezinte personalitatea, din excursii sau din reviste.

Biroul lui Yorgos Ioannidis (foto) este mai spatios decat al altor top manageri insa, la fel ca acestia, l-a decorat dupa propriul gust. Domina fotografii cu familia lui, prieteni, cu el pe bicicleta (managerul este cunoscut pentru pasiunea sa pentru sport, participand la mai multe competitii – n.r.), dar si o fotografie din 1950, anul nasterii, exact cu locul unde s-a nascut si a copilarit el.

Romtelecom a avut anul trecut un business de circa 716,9 milioane de euro, in scadere cu 8,4% fata de 2009. Compania avea in decembrie 2.603. 983 de telefonie fixa, 1.053.627 de televiziune si 1.013.445 de clienti de internet.

Alaturi de Romtelecom, printre chiriasii birourilor din City Gate se mai numara Autoitalia, importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ssang Yong, Maserati si Segway in Romania, Microsoft, Rompetrol, Salans si Hoffman LaRoche.

Cele doua turnuri de 18 etaje ale City Gate au fost dezvoltate de GTC (Globe Trade Centre) si au fost finalizate in toamna anului 2009, in urma unei investitii de circa 120 de milioane de euro. City Gate s-a clasat pe locul al patrulea in topul celor mai bune cladiri de birouri din Bucuresti, realizat de wall-street.ro.

BIROU DE COMPANIE
este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri