3 / 5

Cate locuri de parcare inchiriaza companiile

In medie, o companie va inchiria un numar de locuri de parcare echivalent cu 20% din totalul angajatilor, spune Horia Moldovan (foto), associate director al departamentului de birouri din cadrul Colliers International, tinand cont de o ratie medie de 1 persoana la 10 mp si o ratie de parcare de 1 loc la 50 mp de birouri inchiriati. Cele mai “generoase” companii cand vine vorba de rezervarea locurilor de parcare sunt cele din industriile FMCG, farmaceutic si companiile de transport sau distributie.

„Un caz special este reprezentat de chiriasii care dispun de o flota numeroasa de masini datorita activitatilor prestate, acestea fiind companiile din telecomunicatii, IT, leasing si distributie. Aceste companii sunt interesate de obicei de o cladire de birouri care poate oferi un raport foarte bun al locurilor de parcare in relatie cu spatiul de birouri inchiriat”, comenteaza Marius Scuta, consultant al Jones Lang LaSalle.

Una dintre cele mai mari tranzactii de inchiriere incheiata anul trecut pe piata spatiilor de birouri a fost relocarea operatorului de telefonie fixa Romtelecom in cladirea City Gate, dezvoltata de GTC in zona Piata Presei.

Romtelecom a inchiriat peste 12.000 mp de birouri, repartizati pe 12 etaje, in acest sediu lucrand peste 1.000 de angajati, potrivit reprezentantilor companiei. “Romtelecom are rezervat integral un nivel la subsolul cladirii, ce acomodeaza intreaga flota de masini a companiei folosite de angajatii care lucreaza in City Gate, dar si locuri pentru vizitatori”, au declarat cei de la Romtelecom, fara a face public numarul exact al locurilor de parcare rezervate.

City Gate cuprinde 1.024 de locuri de parcare subterane, desfasurate pe trei niveluri. Tot o parcare cu peste 1.000 de locuri, dezvoltata pe trei etaje, are si cladirea BOC Tower, dezvoltata de Upground Estate si vanduta germanilor de la Deutsche Bank.

GfK Romania, unul dintre cei mai mari jucatori din piata locala a cercetarii de marketing, a inchiriat in Boc Tower o suprafata de 2.730 mp de birouri si 45 de locuri de parcare. Alaturi de Romtelecom, in turnurile City Gate, un alt chirias important este Rompetrol, care a inchiriat o suprafata de 9.300 mp de birouri si 200 de locuri de parcare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri