"Cei mai multi clienti vin din Europa si Asia, iar bugetul nu a suferit in ultimii ani modificari demne de mentionat. Acesta depinde de client sau de firma angajatoare. (...) In general, majoritatea expatilor cauta case sau vile, in complex rezidential sau constructii individuale, care le pot oferi un confort sporit din punct de vedere al spatiului de locuit, al petrecerii timpului liber (curte interioara, gradina, piscine, sauna etc)", au declarat pentru Mediafax reprezentantii agentiei imobiliare, specializata in relocarea expatilor in Romania.
Una dintre zonele preferate de catre expati este Pipera-Tunari, peste 35% dintre tranzactiile de inchiriere din zona fiind facute de catre companii, pentru expati sau angajati in proiecte pe termen scurt si mediu. Potrivit datelor agentiei imobiliare, angajatii marilor companii multinationale prefera Pipera pentru proximitatea locului de munca, facilitatile din zona si existenta spatiilor verzi.
Cea mai scumpa vila de inchiriat din Pipera costa 10.000 euro/luna, printre facilitatile oferite fiind piscina in curte, o gradina de 1.000 metri patrati si 5 locuri de parcare. Cea mai ieftina oferta este o vila a carei chirie este de 900 euro/luna.
Calculat pe metru patrat, pretul ofertelor disponibile in zona este mult mai scazut in cazul vilelor decat in cazul apartamentelor. Astfel, pentru o vila cu suprafata locuibila de 385 metri patrati chiria este de 3,8 euro/mp, in timp ce pentru un apartament cu suprafata similara, situat intr-un ansamblu rezidential, poate ajunge la 9 euro/metru patrati.