Pe segmentul rezidential, zona de nord a Bucurestiului s-a mentinut si in acest an in topul preferintelor chiriasilor de locuinte, cu preponderenta in randul expatilor, bugetele acestora ajungand pana la 15.000 euro/luna, potrivit agentiei imobiliare Regatta.

"Pretentiile expatilor legate de spatiul de locuit raman ridicate, iar casele din cadrul ansamblurilor rezidentiale sunt apreciate datorita facilitatilor oferite. Numarul relocarilor a inregistrat o scadere anul acesta, majoritatea expatilor fiind nou-veniti. Bugetele disponibile pentru inchirierea unei locuinte sunt de ordinul miilor de euro, ajungand pana la circa 15.000 euro, existand oferte pe piata de locatii care sa corespunda uneor asemenea chirii lunare", sustin consultantii Regatta.

In zona Baneasa, o vila cu minimum patru dormitoare, piscina si gradina generoasa poate fi inchiriata cu 3.000 euro/luna. Pentru apartamente, chiria medie in zona de nord este de 8-10 euro/mp.

In ultimele luni, cea mai ridicata tranzactie de inchiriere pe segmentul rezidential a fost o vila in zona de nord, contractata la pretul de 7.000 euro/luna, potrivit companiei Regatta.

In ceea ce priveste cererea, cele mai cautate au fost apartamentele cu trei camere, urmate de vile si mai putin apartamentele cu doua camere.

"In cazul vilelor, sunt preferate cele cu piscina, pretul de inchiriere in acest caz fiind cu circa 10% mai mare, comparativ cu locatii similare dar care nu dispun de acest avantaj. Din punctul de vedere al negocierii, proprietarii si chiriasii sunt mai flexibili in cadrul tratativelor si sunt dispusi sa accepte compromisuri astfel incat sa finalizeze tranzactia", mai spun reprezentantii Regatta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si