Asmita Gardens are DATORII de 110 mil. euro

Complexul de locuinte Asmita Gardens din Bucuresti, aflat in insolventa, are datorii de circa 110 milioane de euro, din care 70 milioane euro catre Alpha Bank, iar din vanzarea locuintelor disponibile in ansamblu s-ar putea incasa in jur de 53 milioane euro, potrivit administratorului judiciar, informeaza Mediafax.
Dezvoltatorul proiectului rezidential Asmita Gardens, unul dintre cele mai mari ansambluri din Bucuresti, a intrat in noiembrie in insolventa la cererea Alpha Bank.

Conform raportului administratorului judiciar, Euro Insol, la masa credala au fost inscrise datorii de 101 milioane de euro, restul de noua milioane de euro nefiind revendicate de creditori.

Principalul creditor este Alpha Bank, care detine o pondere de 70% in totalul datoriilor, in timp ce dezvoltatorii proiectului, companiile Charlemagne din Marea Britanie si Asmita Group din India, s-au inscris la masa credala cu 25 milioane de euro impreuna.

Datoriile vor putea fi insa recuperate partial, si doar de catre Alpha Bank, avand in vedere ca din vanzarea celor 412 de apartamente disponibile din totalul de 758 din complex s-ar putea obtine in cel mai bun caz circa 53 de milioane de euro, potrivit estimarilor lui Remus Borza, managing partner al firmei Euro Insol.

"Mai sunt de vanzare 53.000 metri patrati construiti, formati din 28 de apartamente din prima faza, 384 de locuinte din faza a doua si spatiile comerciale din ambele faze. Daca reusim sa vindem la 1.000 de euro/mp am incasa circa 53 milioane de euro, bani care ii revin bancii, ca principal creditor. Restul creditorilor nu vor recupera nimic", a declarat Borza.

El a aratat ca este optimist in ceea ce priveste evolutia vanzarilor in complex, avand in vedere ca in luna decembrie au fost vandute 11 apartamente si cinci locuri de parcare, iar in ianuarie 3 locuinte si fiind in curs de vanzare alte 5 unitati.

"Am vandut in decembrie mai multe locuinte decat se vindeau in 2008. Media de 5-8 unitati vandute pe luna este foarte buna, avand in vedere ca am vandut la un pret de 1.200 de euro/mp", a spus Borza.

Administratorul judiciar vrea chiar ca la 1 februarie sa urce cu 15% pretul garsonierelor din complex, deoarece este cerere mare pentru acestea, iar in complex mai sunt disponibile doar 18 unitati. In plus, la aceasta data va fi majorat si pretul unui loc de parcare supraterana de la 4.000 la 5.000 de euro, in timp ce parcarea subterana se va vinde cu pretul actual, de 10.000 de euro.

Actionarii Asmita Gardens sunt grupul indian Asmita si fondul European Convergence Development Company, controlat de Charlemagne Capital.

Investitia in proiect s-a ridicat la circa 120 de milioane de euro, complexul incluzand sapte blocuri amplasate in apropierea intersectiei dintre Calea Vacaresti si Splaiul Unirii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri