Vanzarile Asmita Gardens se mentin la circa 10 unitati pe luna

Complexul rezidential Asmita Gardens a inregistrat un record de vanzari in noiembrie cand au fost vandute 11 apartamente, incluzand garsoniere si apartamente cu 2 si 3 camere, dupa ce in octombrie a mai vandut 10 unitati locative, a anuntat Euro Insol, administratorul judiciar al companiei.

Proiectul rezidential a intrat in insolventa in noiembrie 2011, la cererea creditorului majoritar AGI RRE.

Prin Sentinta Civila pronuntata in data de octombrie 2012 de Tribunalul Bucuresti, judecatorul sindic a confirmat planul de reorganizare al societatii, astfel cum a fost propus de creditorul majoritar AGI RRE prin mandatar Alpha Bank Romania SA impreuna cu administratorul Euro Insol. Planul prevede plata integrala a creantelor bugetare si defavorizarea creditorului garantat si a creditorilor chirografari.

Asmita Gardens a reprezentat o investitie de 120 mil. euro pentru constructia a 758 de apartamente. Expunerea AGI este de 70 milioane euro si provine dintr-un credit acordat in 2006 de Alpha Bank Romania dezvoltatorului in vederea construirii ansamblului imobiliar.

Ansamblul este compus din 7 turnuri, cu un numar de 758 apartamente dintre care 60 de apartamente cu 4 camere, 296 cu 3 camere, 332 apartamente cu 2 camere, 70 garsoniere, 7 penthouse-uri, 5900 mp spatii comerciale si 9.000 mp gradini, locuri de joaca pentru copii si spatii verzi. In cadrul complexului functioneaza si cel mai mare centru spa din Bucuresti, desfasurat pe o suprafata de 1.900 mp. In incinta complexului s-a deschis pe 20 noiembrie si un supermarket "La doi pasi", franciza Metro.

Pana la momentul deschiderii procedurii pretul mediu de vanzare era de 1.600 euro/mp. Dupa deschiderea procedurii insolventei in noiembrie 2011 s-au vandut un numar de 75 apartamente la un pret mediu de 1.050 euro/mp. Din 758 apartamente s-au vandut pana in prezent 398 apartamente, ramanad un disponibil de 360 unitati locative.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Primăria Sectorului 6 ridică 4 blocuri de locuințe sociale
Setari Cookie-uri