Intel, cel mai mare producator de semiconductori din lume, a inchiriat o suprafata de peste 3.500 mp in cladirea BOC, parte a proiectului Upground, din zona Pipera.
Circa 55 de tranzactii au fost incheiate pe piata spatiilor de birouri in primul trimestru, se arata in raportul consultantului imobiliar King Sturge, care noteaza cu zece tranzactii in plus fata de raportul recent al altul consultant imobiliar, Jones Lang LaSalle. Raportul King Sturge include relocari, extinderi, renegocieri si pre-inchirieri, iar suprafata totala tranzactionata se ridica la aproximativ 50.200 mp.

Printre tranzactiile cele mai importante finalizate in primele trei luni se numara inchirierea de catre Intel a unei suprafete de peste 3.500 mp de birouri in cladirea BOC (foto), amplasata in imediata apropiere a statiei de metrou Pipera, se mai arata in raportul King Sturge. Tranzactia a fost intermediata de consultantul DTZ Echinox, potrivit surselor din piata.

Cladirea BOC Tower, parte a proiectului Upground, are o suprafata inchiriabila de 57.000 mp, dezvoltata pe sapte etaje, plus o parcare subterana cu trei niveluri. Cel mai mare chirias al proiectului este Banca Romaneasca, cu o suprafata de circa 15.000 mp inchiriati. Printre chiriasii cladirii se afla si GfK Romania, cea mai mare companie de cercetare de piata de pe plan local.

“Un semn pozitiv este intrarea unor noi companii pe piata, precum Intel, care a inchiriat 3.500 mp care in cladirea Upground, situata pe bulevardul Dimitrie Pompei”, afirma Claudia Cetatoiu, senior consultant in cadrul departamentului de birouri al King Sturge. Ea estimeaza ca rata de neocupare sa scada la 10,5% pana la finalul anului si fie reluate discutiile pentru contracte de pre-inchiriere din a doua jumatate a anului 2012.

Companiile care au semnat contracte de inchiriere in primul trimestru provin din domeniile IT (Intel, Ortec), servicii, incluzand domeniul farmaceutic (Pzifer, Bristol Myers Squibb), medical ( Medicover, CMU), firme de avocatura (White & Case, Wood Oltenasu & Asociatii) si advertising (Tempo Advertising, GPD Advertising) si bunuri de consum (JTI, Lidl, Cargill), potrivit King Sturge.

Printre companiile care au decis anul acesta sa isi extinda spatiul existent mentionam Lidl in Pipera Business Tower, HP in Upground, Capgemini in Premium Plaza.

“Firmele de publicitate se indreapta in continuare catre vile, casele de avocatura catre cladiri de birouri, avand exemple White & Case, Wood Oltenasu si Asociatii, precum si renegocierea contractului Wolf Theiss in Bucharest Corporate Center“, mai spun consultantii King Sturge.

Chiria spatiilor de birouri a ramas la nivelul de 19 euro/ mp/luna, iar rata de neocupare scazut pana la aproximativ 16 %, comparativ cu 16,8 % in trimestrul precedent, se mai arata in raportul citat.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri