Compania Dinu Patriciu Global Properties (DPGP), controlata de miliardarul Dinu Patriciu, a anuntat vanzarea proprietatilor Karolinen Fasitigheter AB Sweden din Suedia catre compania suedeza Hemfosa Fastigheter. Motivul: omul de afaceri vrea sa se concentreze pe alte tari europene.
Portofoliul suedez Karolinen Fastigheter AB cuprinde sapte cladiri de birouri in Karlstad, cu o suprafata totala de peste 75.000 mp si un grad de ocupare de 95% . Printre chiriasi se numara companii precum: GE, Länsstyrelsen i Värmland, Landstinget i Värmland, Lindebergs, SWECO Sverige AB si Domstolsverket.

“Avand in vedere conjunctura atractiva a pietei suedeze, faptul ca am mentinut o rata de ocupare mare a cladirilor din portofoliu si am crescut veniturile din chirii, am considerat ca este momentul oportun sa ne facem exitul din portofoliul suedez, cu scopul de a ne concentra asupra pietelor din alte tari europene de maxim interes pentru pentru portofoliul DPGP”, a explicat Mark Owen, property director al DPGP.

Patriciu a cumparat cele sapte cladiri de birouri din Suedia la sfarsitul anului 2007, tranzactia fiind anuntata in 2008. In acelasi oras, el mai detine portofoliile de cladiri Ornen 4, Bryggaren 12, Mätaren 3 si Kanoten 1.

Compania DPGP detine in prezent 117 proprietati imobiliare in cinci tari membre ale Uniunii Europene: Germania, Romania, Polonia, Olanda si Belgia.

Consultantii CBRE, Linklaters si Ernst & Young au asistat tranzactia in numele DPGP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri