AFI Europe a incasat in primele trei luni 5,7 milioane de euro din inchirierea centrului comercial AFI Palace Cotroceni, in scadere cu peste 8% fata de veniturile realizate in aceeasi perioada a anului trecut, care s-au ridicat la circa 6,2 milioane de euro.
Veniturile din chirii din Romania reprezinta jumatate din totalul incasat in tarile europene in care compania are proiecte imobiliare, potrivit raportului trimestrial al dezvoltatorului israelian, citat de Mediafax.

Totodata, veniturile totale in Romania, respectiv chirii plus veniturile din servicii, au totalizat 7,7 milioane de euro, in scadere cu 6% de la 8,2 milioane de euro in intervalul similar din 2010.

Centrul comercial din Bucuresti, cu o suprafata inchiriabila de 76.000 metri patrati, a fost deschis la sfarsitul anului 2009, in urma unei investitii de peste 300 de milioane de euro.

In total, AFI Europe a obtinut venituri din chirii in tarile unde detine active imobiliare - Cehia, Serbia, Romania si Bulgaria - de 11,8 milioane de euro, fata de 12,11 milioane de euro cu un an inainte. Veniturile totale au fost de 21,5 milioane de euro, in scadere de la 28,75 milioane de euro in primul trimestru din 2010.

Portofoliul AFI Europe a fost evaluat la sfarsitul anului trecut la circa 1,2 miliarde de euro, din care aproape jumatate, respectiv 537 milioane de euro, valoreaza activele detinute in Romania. Activele din Romania erau evaluate la sfarsitul anului 2009 la 538,4 milioane de euro.

Centrul comercial AFI Palace Cotroceni, singurul proiect finalizat de dezvoltatorul israelian in Romania, este evaluat la 350 de milioane de euro, diferenta, de 187 milioane de euro, fiind reprezentata de terenuri pe care compania le detine in Bucuresti, Ploiesti si Arad.

In Bucuresti, compania ar urma sa dezvolte un alt centru comercial pe terenul fostei fabrici Laromet, din Bucurestii Noi, cumparat in 2007 pentru 78 milioane de euro. La sfarsitul anului trecut, AFI a semnat un act aditional la contractul initial de achizitie prin care va dezvolta pentru Laromet o cladire de birouri cu o suprafata construita de 4.000 de metri patrati, langa centrul comercial.

Dupa finalizare, cladirea va fi vanduta catre Laromet, impreuna cu mai multe locuri de parcare pentru circa 3,5 milioane de euro. In cadrul intelegerii, cele doua firme au mai convenit ca AFI sa plateasca in opt rate pe o perioada de doi ani circa 15,5 milioane de euro din suma de achizitie a terenului de 156.000 metri patrati.


AFI Europe este parte a grupului Africa Israel, activ din anul 1997 in domeniul dezvoltarii si investitiilor rezidentiale si de retail.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri