Veniturile Orange Romania au scazut in primul semestru cu 2%, la 448 milioane euro, de la 457 milioane euro in primele sase luni din 2011, din cauza efectului reducerii tarifelor de interconectare, in timp ce numarul abonatilor a urcat 83.000 in acest an, depasind 4 milioane, a anuntat compania, informeaza Mediafax.
Incasarile companiei s-au imbunatatit cu 0,3% dupa excluderea efectului reducerii tarifelor de interconectare, datorita cresterii numarului clientilor cu abonament.

"Veniturile noastre inainte de efectul diminuarii tarifelor de interconectare sunt in crestere fata de prima jumatate a anului 2011, ca rezultat al initiativelor noastre comerciale, al investitiilor sustinute si al performantelor echipei noastre. Ca si pana acum, ne-am dorit sa oferim clientilor o experienta personalizata in functie de necesitatile lor de comunicare. Vom continua sa investim astfel incat sa asiguram cea mai buna experienta de utilizare a serviciilor noastre si sa ramanem in continuare in topul preferintelor clientilor", a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange Romania, intr-un comunicat transmis de companie.

Orange a inregistrat in prima jumatatea a anului o reevaluare in sens negativ de 159 milioane euro a fondului comercial si a activelor fixe legata de operatiunile din Romania, din cauza deteriorarii conditiilor economice, potrivit unui raport prezentat joi de grupul francez.

In trimestrul al doilea, veniturile Orange pe piata romaneasca au coborat la 228 milioane euro, de la 235 milioane euro in perioada corespunzatoare a lui 2011. Raportat la primul trimestru al anului, veniturile companiei au urcat cu 4%.

Orange Romania avea 10,046 milioane clienti la jumatatea anului, fata de 10,262 milioane la sfarsitul lui 2011, respectiv 10,112 milioane la finele primului semestru al anului trecut. Numarul abonatilor a depasit 4 milioane, cu 83.000 mai multi decat la sfarsitul anului trecut.

La finele lunii iunie, numarul utilizatorilor serviciilor de date mobile a crescut la peste 3,5 milioane, iar traficul de date realizat in reteaua companiei de pe smartphone-uri si tablete a crescut de aproape 3 ori, noteaza Orange in comunicat.

Venitul mediu anualizat pe utilizator era de 82 de euro la finele lunii iunie, iar incasarile din servicii de internet mobil totalizeaza 19,6% din veniturile din servicii ale companiei.

Orange este cel mai mare operator de telecomunicatii mobile din Romania, dupa numarul clientilor. Principalii competitori ai companiei sunt Vodafone Romania si Cosmote, parte a grupului elen OTE, care detine si Romtelecom.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri