Persoanele interesate de cumpararea unei locuinte cauta mai ales apartamente cu doua camere construite dupa anul 1977, in zone semicentrale, si pe care sa le achizitioneze prin programul Prima Casa, potrivit unui studiu al BCR, citat de Mediafax.
Astfel, peste 45% din persoanele chestionate au indicat ca vor sa achizitioneze o proprietate prin programul Prima Casa, in timp ce doar 22,64% vor sa cumpere doar prin surse proprii.

La nivel de Bucuresti, 41,51% din clienti s-au aratat interesati de Prima Casa, iar 20,76% sa cumpere prin surse proprii.

Potrivit studiului "Intentiile cumparatorului de locuinta", lansat joi de BCR, majoritatea clientilor vor sa cumpere locuinte construite dupa 1977.

In ceea ce priveste avansul pe care cumparatorii sunt dispusi sa-l asigure, 47,5% au indicat un procent de 5-10% la nivelul Romaniei, in timp ce in Bucuresti procentul este de 42,86%.

Cei mai putini au la dispozitie un buget pentru avans mai mare de 25%, respectiv 5,28% la nivel national si 2,38% la nivelul Capitalei.

Aproprierea fata de mijloacele in transport in comun reprezinta cel mai important criteriu luat in considerare la achizitionarea unei locuinte. In plus, aproape 60% dintre cei interesati sa cumpere o locuinta se uita mai ales la zonele semicentrale, iar un sfert la cele centrale. Locuintele din afara orasului sunt cautate doar de circa 6% dintre clienti.

BCR a acordat in 2010 peste 1.100 de credite pentru achizitia de imobile.

Sursa imagine: arhivafoto.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri