In luna iulie, austriecii de la Volksbank Romania, a opta banca din piata locala, si-au consolidat operatiunile din sase sedii intr-un singur birou, amplasat pe bulevardul Barbu Vacarescu, in nordul Bucurestiului. Noul sediu are o suprafata de peste 8.000 mp.
Volksbank ocupa sapte etaje in cladirea de birouri Nusco Tower, dezvoltata de italienii de la Nusco pe bulevardul Barbu Vacarescu, in apropiere de statia de metrou Aurel Vlaicu. Austriecii au inchiriat etajele trei-opt inclusiv si etajul zece, intrucat etajul noua era inchiriat deja de Cetrofarm, precum si un spatiu comercial de circa 200 mp, amplasat la parterul cladirii, unde va fi deschisa in curand o sucursala.

In cei 8.000 mp din isi desfasoara activitatea 550 de angati ai bancii, reuniti din cele sase sedii ocupate anterior in zonele: Dacia, Coltei, Buzesti, Mihai Bravo si Apolodor. Ei s-au mutat in doua etaje, pe 11 si pe 18 iulie. Pe langa cei circa 8.000 mp inchiriati, Volksbank a rezervat si 65 de locuri de parcare subterane si supraterane.

Birourile Volksbank includ 11 sali de sedinte, dintre care patru se afla la etajul al treilea. Cea mai mare sala de sedinte este amplasata la etajul zece si dispune de 24 de locuri. Birourile angajatilor sunt decorate in culorile companiei, respectiv verde si albastru.

Birourile presedintelui Johann Lurf (foto) si ale celor trei vicepresedintii se afla la etajul al zecelea si se diferentiaza de restul spatiilor prin biblioteci si folosirea parchetului in locul mochetei. Obiectele dragi nu lipsesc nici ele: de la carti despre istorie, la biciclete in miniatura.

Avantajele noului sediu sunt date de spatiul mare pe etaj, precum si de consolidarea operatiunilor intr-un singur birou, afirma reprezentantii banci. Pe de alta parte, singurul dezavantaj temporar il constituie santierul din vecinatatea cladirii, unde se defasora lucrarile de supralargire a soselei Pipera si pasajului denivelat peste Barbu Vacarescu si Calea Floreasca.

Negocierile pentru noul sediu Volksbank au inceput in urma cu un an, tranzactia de inchiriere fiind anuntata abia in luna martie anul curent, de catre consultantul Jones Lang LaSalle, care a reprezentat banca in procesul de relocare.

La sfarsitul lui 2010, activele Volksbank Romania se ridicau la 4,8 miliarde de euro, banca ocupand pozitia a opta in topul bancilor din piata locala. Volksbank Romania a avut anul trecut o pierdere de 36 milioane euro, comparativ cu un profit inainte de impozitare de 51,7 milioane euro obtinut in 2009. Expunerea grupului pe Romania este de 3,53 miliarde de euro.

Cladirea de birouri Nusco Tower, cu o inaltime de 19 etaje, este detinuta de grupul italian Nusco, cu activitati in imobiliare si in productia de usi si ferestre. Printre chiriasii proiectului se numara: Oracle, Bayer si Raiffeisen Leasing. Chiria medie estimata se situeaza in jurul valorii de 17 euro/mp, potrivit celor mai recente date din piata.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri