Centrele Galleria din Suceava, Buzau si Piatra Neamt, detinute de compania GTC, au fost evaluate la sfarsitul primului semestru la 54 milioane de euro, in scadere cu peste 8% fata decembrie 2010, iar complexul de birouri City Gate si-a mentinut valoarea.
City Gate, evaluat la 174 milioane de euro, are o suprafata inchiriabila de 27.730 metri patrati, iar chiria medie este de 22 euro pe metru patrat pe luna, in timp ce randamentul este estimat la 7,1%, potrivit raportului semestrial al dezvoltatorului, citat de Mediafax.

In ceea ce priveste spatiile de retail, cele trei proiecte au in total 25.900 metri patrati si un randament mediu de 10,6%, in crestere de la 9,5% in decembrie. Mall-urile, dezvoltate in parteneriat cu Aura Investments, erau evaluate la 58,9 milioane de euro la sfarsitul anului trecut. Pentru centrele comerciale nivelul mediu al chiriei de 12 euro/mp/luna.

Valoarea activelor din Romania reprezinta 15% din totalul portofoliului dezvoltatorului din Europa, evaluat la 1,47 miliarde de euro.

Dezvoltatorul imobiliar a obtinut in primele sase luni ale anului venituri totale in Romania si Bulgaria de 12,7 milioane de euro, in scadere cu 25,6% fata de perioada similara a anului trecut. In intervalul ianuarie-iunie 2010, dezvoltatorul imobiliar a obtinut in Romania si Bulgaria venituri totale de 17,062 milioane de euro.

Costurile totale din cele doua tari au totalizat 9,7 milioane de euro, fata de 14,8 milioane de euro in primul semestru din 2010.

Veniturile raportate de companie pe cele zece piete pe care este prezent in Europa Centrala si de Est au insumat 75 milioane de euro, in scadere cu circa 3% comparativ cu perioada corespunzatoare de anul trecut.

Compania mai are in dezvoltare in Romania un mall Galleria la Arad, cu o suprafata de 33.600 metri patrati si a carei finalizare este prevazuta pentru toamna acestui an.

GTC a avut in primul semestru venituri din chirii de 65 milioane de euro, in crestere fata de 61 milioane de euro in 2009. Cumulat, in Romania si Bulgaria veniturile din chirii au totalizat 9 milioane de euro, fata de 4,67 milioane de euro in 2010.

Pe plan local, GTC este cunoscut pentru dezvoltarea si vanzarea cladirilor de birouri America House si Europe House, din zona Piata Victoriei. GTC a mai dezvoltat in Romania complexul rezidential Rose Garden din cartierul Colentina si urmeaza sa construiasca in parteneriat cu omul de afaceri George Copos o cladire de birouri in Piata Presei Libere.

GTC este prezent in Romania prin participatii la 26 de firme, care detin sau dezvolta, sub umbrela GTC Romania, inregistrata in Olanda, centre comerciale, rezidentiale sau cladiri de birouri, conform raportului companiei.

Compania face parte din grupul Kardan, inregistrat in Olanda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri