Fondul britanic de investitii Carpathian a vandut centrul comercial Macromall Brasov si un teren din Satu Mare cu 2,1 milioane de euro, in conditiile in care doar pentru mall investitorul a platit 19 milioane euro, si cauta cumparatori pentru ultima proprietate din Romania, un teren la Baia Mare, scrie Mediafax.
Pentru centrul comercial din Brasov pretul de vanzare a fost de un milioan de euro, iar terenul a fost cedat pentru 1,1 milioane de euro.

"Pentru terenul din Baia Mare continuam sa cautam cumparatori. Terenul de 12,5 hectare are nevoie de investitii in infrastructura pentru a fi conectat la principala autostrada din zona, factor care trebuie luat in considerare de potentialii cumparatori", se arata intr-un raport al fondului.

Preturile de vanzare sunt valori brute, iar in raport nu se mentioneaza numele cumparatorului.

Centrul comercial Macromall din Brasov era evaluat la 2,5 milioane de euro in luna iunie, la mai putin de 15% din pretul platit de Carpathian la achizitie in 2006, respectiv 19 milioane de euro.

Terenul din Satu Mare era evaluat la 2,1 milioane de euro, iar cel din Baia Mare la 3 milioane de euro. Pe ambele terenuri fondul intentiona sa dezvolte centre comerciale prin firma Atrium Center.

Macromall are o suprafata inchiriabila de peste 7.700 de metri patrati.

Pe terenul din Baia Mare fondul intentiona sa construiasca peste 50.000 de metri patrati spatii de retail, respectiv o galerie comerciala cu hipermarket, un magazin de mobila, unul de electronice si electrocasnice si o unitate de bricolaj, precum si 1.800 locuri de parcare.

La Satu Mare Carpathian detine in parteneriat cu mai multi oameni de afaceri, prin intermediul Atrium Centers un teren de 26.800 metri patrati, urma sa fie construit un proiect de 29.600 metri patrati cuprinzand cinema, spatii de retail si un hotel cu 100 de camere.

Carpathian a vandut in 2010 participatia detinuta la mall-ul Atrium Center Arad, finalizat in luna anul trecut, si a renuntat la cota de participare la un proiect din Cluj-Napoca, unde ar fi urmat sa fie dezvoltat tot un centru de retail.

Compania Carpathian a fost infiintata in 2005 avand ca obiect de activitate investitiile in Europa Centrala si de Est. In prezent Carpathian este prezenta in Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Letonia si Lituania. La sfarsitul lunii iunie, compania detinea active in valoare de 219 milioane de euro, din care a obtinut venituri nete din chirii de 10,6 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri