Dezvoltatorul Raiffeisen evolution a finalizat constructia cladirii Sky Tower, amplasata pe bulevardul Barbu Vacarescu din Capitala. Turnul cu o inaltime de 137 metri va fi predat "la cheie" proprietarului, Raiffeisen Property, in luna noiembrie, urmand ca pana la sfarsitul anului, Raiffeisen Bank, principalul chirias, sa-si mute birourile.
Sky Tower a ajuns zilele trecute la 37 de etaje, acest lucru marcand terminarea constructiei. wall-street.ro a fost prima publicatie care a urcat pe turnul de 137 de metri dupa finalizare.

Dezvoltatorul cladirii, compania Raiffeisen evolution, va preda proprietarului, Raiffeisen Property Holding International (RPHI), cele doua cladiri din cadrul proiectului Floreasca City Center, respectiv Sky Tower si cladirea mai mica, FCC Office, in luna noiembrie, urmand ca dupa acest moment sa inceapa si relocarea birourilor Raiffeisen Bank.

Discutii pentru inchirierea a inca 20.000 mp

Raiffeisen Bank a inchiriat complet cladirea FCC Office, care are sase niveluri, si etajele 2-8 inclusiv din turnul Sky Tower. In prezent, proprietarul cladirii, Raiffeisen Property, se afla in discutii pentru inchirierea a inca 20.000 mp de birouri din Sky Tower, ceea ce inseamna aproape 17 etaje, in contextul in care suprafata inchiriabila a unui etaj este de aproximativ 1.200 mp.

Sky Tower are 37 de etaje (36 plus unul tehnic) si beneficiaza de 12 lifturi, 10 pentru persoane si doua utilitare. La parter si la primul etaj va fi un restaurant, iar la ultimele doua etaje, 35 si 35, un sky-bar si mai multe sali de conferinta.

In total, cladirea are o suprafata inchiriabila de 41.200 mp si a necesitat o investitie de peste 100 de milioane de euro.

In cifre, constructia Sky Tower a insemnat:

800 de muncitori;
500 de locuri de parcare subterana;
50.000 metri cubi de beton si 8.300 tone de otel;
17.250 de metri patrati de geamuri;
2.000 km de cabluri;
12.000 corpuri de iluminat;
20 de stalpi de beton pe nivel dispusi radial cu grosimea de 1x1m;
60m adancimea fundatiei.

Raiffeisen evolution a finalizat in toamna anului trecut vanzarea proiectului catre Raiffeisen Property InternationaI, divizia Raiffeisen Bank International AG (RBI) pentru proprietatile comerciale din Austria si din Europa de Est.

Fotografii profesionale realizate de Mircea Dragos.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri