Viitorul constructiei de case arata bine, cel putin daca ne uitam la directia in care o ia inovatia in acest sector. O companie din Israel, Kite Bricks, a dezvoltat un anumit timp de caramida de forma unei piese de LEGO, care poate fi montata cu usurinta si care ofera o rezistenta sporita, noteaza presa de specialitate.

Caramizile sunt realizate dintr-un beton foarte rezistent, oferind spatii pentru izolatie, dar si posibilitatea de a instala cu usurinta circuitul electric sau alte cabluri pentru conexiuni ori tevi de canalizare. Dezvoltatorii acestui concept sustin ca un astfel de produs reduce utilizarea unor materiale precum nisip, metal si apa, si poate aduce economii chiar si de jumatate din costurile de constructie ale unei cladiri cu opt etaje.

Ronnie Zohar, fondatorul Kite Bricks, sustine ca acest sistem de constructie va putea fi folosit cu usurinta de toti locuitorii planetei, indiferent ca locuiesc in Africa sau in oricare alt colt al lumii. Pana in momentul de fata, insa, proiectul Kite Bricks este sub forma de prototip. Pentru a dezvolta aceasta inventie, Zohar ar avea nevoie de foduri de circa 3 milioane de dolari, ceea ce l-ar putea ajuta sa lanseze caramizile inteligente si catre piata globala.

Planurile in domeniu pentru Ronnie Zohar include si introducerea de roboti care sa construiasca, care ar putea sa se foloseasca de caramizi pentru a construi casele.

Un sistem inovator in constructii, oarecum similar celui cu caramizi inteligente, este si cel care se foloseste de imprimanta 3D gigant pentru a ridica structura unei case. Un profesor de la o universitate din California a proiectat o imprimanta de acest tip capabila sa construiasca o casa in cel mult 24 de ore.

Robotul dezvoltat de catre Behrokh Khoshnevis vine echipat cu o duza care imprastie beton si care poate construi o casa pe baza unui model setat din calculator in cel mult doua zile. Cum arata tehnologia Contour Crafting si cum va influenta aceasta inovatie industria constructiilor in care o casa se poate ridica in mai putin de o zi, urmariti in clipul de mai jos!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri