Dezvoltatorul imobiliar NEPI a inaugurat in cele din urma proiectul Mega Mall din Capitala, un centru comercial anuntat inca din urma cu mai multi ani, insa caruia data initiala de deschidere i-a fost amanata cu cateva saptamani. Au fost suficiente, insa?

Se pare ca nu! Desi aproape 90% din centrul comercial era deschis, Mega Mall si-a deschis portile inca nefinalizat, inclusiv la interior, unde spatii importante inca au nevoie de lucrari la fatada sau chiar la interior.

Evident, acest lucru se pare ca nu a contat foarte mult, sute de oameni luand cu asalt centrul comercial inca de la primele ore ale diminetii. Eu unul nu imi aduc aminte, sincer, cand a fost ultima data atat de aglomerata zona Iancului - Pantelimon incat pe orice sens de mers ai fi apucat-o sa ramai efectiv blocat in trafic. La aceasta degringolata au contribuit, desigur, si lucrarile efectuate la sinele de tramvai si carosabil, proiect de care se ocupa Tehnologica Radion si care au reinceput sa se miste, chiar daca grupul si-a anuntat intrarea in insolventa in prima parte a acestui an.

Mega Mall a devenit un magnet pentru marea majoritate a locuitorilor din zona, dar si din imprejurimi. Am ajuns la Mega Mall in jurul orei 10 dimineata. La prima vedere mi s-a parut ca vad jumatate dintre oamenii prezenti in apropierea centrului comercial fiind muncitori si restul potentiali clienti sau simpli trecatori, apoi am realizat ca spectacolul s-a mutat la interior, unde, mai multe magazine au organizat deschideri cu diferite programe artistice sau diferite promotii de fidelizare.

Un trecator, curios sa vada si el ce se intampla si cum arata noul centru comercial spune: "Ti-am zis eu ca nu e gata la timp. (vorbind cu un amic - n.red). Halal inaugurare", a spus acesta pe un ton deloc incantat.

Am intrat in interior, unde, imediat in partea stanga mai multe sisteme de sonorizare erau montate in dreptul magazinului H&M, care organiza o deschidere cu publicul, chiar un pic trecute de ora 10. Primele cateva sute de clienti care cumparau din magazinul recent inaugurat beneficiau de un voucher cadou in valoare de 50 de lei. H&M nu a fost singurul spatiu comercial care s-a intrecut in oferte chiar la deschidere, marii retaileri anuntand inclusiv prin campanii radio, TV si outdoor planurile de a atrage cat mai multi clienti in ziua deschiderii.

Mega Mall - Deschis inainte de timp sau "bad timing" pana la capat?

A fost deschis Mega Mall prea devreme? Este foarte posibil, asta deoarece lucrarile nu au fost finalizate in timp util, iar oamenii aproape ca mergeau cot la cot cu muncitorii in zonele in care inca nu era terminat santierul.

Nu este insa prima data cand se intampla acest lucru in piata, si alti dezvoltatori confruntandu-se cu astfel de probleme.

Mai mult, nici timing-ul inaugurarii Mega Mall nu este cel mai bun. Daca in alte cazuri si la alte inaugurari marii dezvoltatori au programat deschiderea spatiilor comerciale in apropierea sarbatorilor sau a perioadelor cu vanzare ridicata, Mega Mall se deschide intr-un interval in care consumul scade destul de puternic, pe fondul intrarii in sezonul estival, caracterizat prin vacante, cand lumea pleaca in concedii, iar fluxul de clienti este mult mai scazut. Probabil insa ca dezvoltatorul proiectului se asteapta ca traficul din spatiul comercial sa fie unul constant, mai ales ca locuitorii cartierului si zonelor din apropiere nu dispun de un astfel de spatiu comercial prea aproape.

Mega Mall, noul centru comercial deschis in zona de est a Capitalei, se intinde pe o suprafata de 230.000 de metri patrati, iar constructia proiectului a fost demarata in urma cu ceva mai mult de un an de zile.

Mega Mall va gazdui peste 200 de magazine, printre retailerii prezenti numarandu-se branduri de fashion precum Peek&Cloppenburg, H&M, Zara, Mango, Marks & Spencer, C&A, LC Waikiki, Koton, New Yorker, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Orsay, Kenvelo, Lee Cooper, Tom Tailor, Next, Tommy Hilfiger si Musette. Zona de food court va ocupa un spatiu de aproximativ 10.000 metri patrati si va gazdui restaurante si fast food-uri precum Pizza Hut, KFC, Osho Steak, Wu-Xing, Salad Box si Subway. Zona de cafenele include Paul, Brioche Doree si Manufaktura by Doncafe.

Din portofoliul NEPI fac parte Mall Promenada, Vulcan Value Centre, CityPark Constanta, Ploiesti Shopping City, Braila Mall, Galati Shopping City, Shopping City Targu Jiu si alte centre comerciale atat in tara, cat si in Serbia si Slovacia. NEPI mai detine si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucuresti, City Business Centre din Timisoara si The Office din Cluj.

Mega Mall - cum arata zona de shopping

Mega Mall - zona de food-court

Cum arata Mega Mall in urma cu o saptamana

Sursa foto: Patrick Vrabie | WALL-STREET.RO | Toate drepturile rezervate

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri