Castigarea alegerilor locale si ale Capitalei de catre Partidul Social Democrat (PSD) nu va face altceva decat sa continue politica implementata in ultimele doua mandate a lui Sorin Oprescu la conducerea Bucurestiului, crede Claudiu Georgescu, presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania.

“Desi piata constructiilor <<se misca>>, Bucurestiul va fi inconjurat de foarte multa pace si prietenie. Fiind un partid <<de stanga>>, fondurile vor fi directionate majoritar spre proiectele de asistenta sociala. (…) In noul mandat de 4 ani, ma astept ca Bucurestiul sa fie un pic mai carpit decat este in prezent, in lipsa unui proiect clar si ambitios, venit din partea noului Primar General. Cu certitudine vom avea mai multe panselute, ca in politica anterioara a lui Sorin Oprescu”, a declarat Claudiu Georgescu.

Intrebat despre prioritatile din infrastructura de care bucurestenii au o nevoie vitala, presedintele APMCR este de parere ca Centura Bucurestiului ar trebui sa fie cel mai important proiect de infrastructura pe care sa il realizeze actualul Primar General – Gabriela Firea.

“Principalul proiect de care Capitala are nevoie este Centura Bucurestiului. Este un proiect pe care il asteptam de foarte multi ani si care va ajuta enorm traficul orasului si decongestionarea acestuia de pe marile artere aglomerate. Acest lucru va conduce la o crestere a mobilitatii urbane. (…) Tot mai importanta devine gestionarea sistemelor de canalizare, care necesita o schimbare si o adaptare la actualele conditii de mediu. In cazul ploilor sau vijeliilor, tot mai multe pasaje sau strazi importante se inunda. Acest lucru trebuie rezolvat si gestionat foarte atent”, a mai spus reprezentantul APMCR.

Liviu Neagu, Bergerat Monnoyeur: Avem nevoie intai de proiectare si apoi de santiere corect puse in manopera

Despre o urgentare a marilor proiecte, asa cum este cazul Centurii Bucurestiului sau a proiectelor de canalizare a vorbit si Liviu Neagu, directorul general al importatorului si distribuitorului de utilaje de constructii Caterpillar, care apreciaza ca noul castigator al alegerilor de la Bucuresti trebuie ca inainte de toate sa proiecteze corect si amanuntit proiectele pe care urmeaza sa le realizeze si abia apoi sa inceapa activitate efectiva.

“Marele challenge al Gabrielei Firea va fi stabilirea prioritatilor. Sunt foarte multe lucruri de schimbat in Bucuresti. Pe langa Centura Capitalei, ar mai fi accelerarea lucrarilor la Metroul Drumul Taberei, cat si legatura cu aeroportul, dar trebuie gestionata si problema locurilor de parcare, una dintre cele mai mari probleme ale soferilor din Bucuresti. Investitiile ar trebui directionate si catre zona de recreere, in spatii dedicate pentru cei mici, dar si in sport si terenuri pentru sport si activitate fizica”, a declarat Liviu Neagu (foto mai jos).

Managerul furnizorului de utilaje de constructii Caterpillar a mai precizat ca pentru ca Bucurestiul sa redevina un oras curat este necesar sa se ia masurile ca pe santierele din Romania vehiculele implicate in procesul de constructii sau in transport sa beneficieze de un tratament de curatare. “Trebuie schimbate normele in ceea ce priveste curatenia in constructii. Bucurestiul este murdar intr-o mare masura si din cauza lipsei de educatie in domeniu. Trebuie implementata o masura prin care toate masinile care s-au aflat pe santier sa fie spalate la parasirea acestuia”, a adaugat Neagu.

Managerul Bergerat Monnoyeur, a mai apreciat ca un alt angajament important la Capitala va fi terminarea anveloparii cladirilor. “Reabilitarea termica a fost realizata, in multe cazuri, dupa ureche, iar procesul de reabilitare trebuie continuat. Sunt cladiri care nu sunt in ton cu imaginea unei capitale moderne. Totodata, ar trebui realizata problema cu cablurile prinse de stalpii strazilor si care degradeaza imaginea Capitalei”, a mai punctat Liviu Neagu.

Gabriela Firea, candidatul PSD-UNPR la Primaria Capitalei, a obtinut 43,56% din voturile valabil exprimate dupa centralizarea proceselor- verbale din 7,58% din sectii, in timp ce candidatul USB, Nicusor Dan, a obtinut 29,05%, candidatul PNL, Catalin Predoiu - 10,74%, iar candidatul PMP, Robert Turcescu - 6,36%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri