AFI Europe, unul dintre cei mai mari dezvoltatori si investitori imobiliari prezenti pe piata din Romania, va demara constructia proiectului de birouri AFI Tech Park situat in vecinatatea hotelului Marriott din Bucuresti, intr-unul dintre cele mai ambitioase proiecte de birouri anuntate in Capitala.

AFI Europe isi va concentra activitatea in perioada urmatoare pe dezvoltarea proiectului de birouri AFI Tech Park, care va insuma circa 50.000 mp spatii de lucru, acesta urmand sa fie finalizat in urmatorii 2-3 ani.

“Ne concentram pe dezvoltarea proiectului AFI Tech Park din zona de Centru-Sud. Am vazut ca principala preocupare a angajatilor si companiilor in Bucuresti este traficul sau mai bine zis a aglomeratiei cauzate de trafic. (…) Primaria si autoritatile locale trebuie sa incurajeze dezvoltarile in alte zone si sa acorde o importanta mult mai mare investitiilor. Bucurestiul trebuie sa se dezvolte in toate punctele cheie ale orasului, nu doar in Nord sau in Centru”, a declarat Tal Roma (foto mai jos), business development manager in cadrul AFI Europe, intr-un interviu pentru wall-street.ro.

Dupa cum si denumirea sugereaza, dezvoltatorii isi doresc ca proiectul AFI Tech Park sa fie unul destinat in cea mai mare parte companiilor care activeaza in domeniu IT, iar negocierile pentru inchirierea de spatii au inceput deja pentru circa 8.000 mp, dupa cum sugereaza reprezentantul AFI Europe.

tal roma afi europe

“Focusul va fi pe companiile IT, in mare parte cu aceiasi parametri ca in proiectul AFI Park. (…) Inca nu am semnat precontracte, dar suntem in negociere pentru o suprafata de 8.000 mp din prima faza a proiectului, ce va insuma aproximativ 20.000 mp. Intregul proiect va fi dezvoltat in trei faze, iar in total AFI Tech Park va beneficia de o suprafata totala de circa 50.000 mp”, a mai precizat Tal Roma.

Ce facilitati promite AFI in noul proiect de birouri: piscina si microbuze complet electrice

Pe langa spatiile de birouri, dezvoltatorul israelian poarte negocieri cu mai multe restaurante, cafenele si cu un supermarket ce va dispune de o suprafata de vanzare de 400 mp, insa ceea ce isi doreste cu adevarat este integrarea unui spatiu multifunctional de relaxare si activitate fizica.

“Purtam negocieri pentru a acomoda in viitorul spatiu si un operator de fitness care sa puna la dispozitia angajatilor si o piscina interioara. Mai mult decat atat, ne dorim ca proiectul sa fie unul foarte usor accesibil, iar viitoarea ruta de pe Magistrala 5 de metrou se afla in vecinatatea sa. (…) Vom pune la dispozitia viitorilor angajati si trei statii de microbuze – in zona Unirii, Academiei si la Izvor, pe care le vom dota cu autovehicule electrice”, a mai adaugat Tal Roma.

Reprezentantul AFI Europe sustine ca in scurt timp vor incepe lucrarile pe santierul din zona Progresului-Marriott, iar in al doilea trimestru al anului 2018 este de asteptat sa fie inaugurata prima faza a constructiei.

AFI Europe a mai dezvoltat in Bucuresti proiectul de birouri AFI Park, format din cinci cladiri, cu o suprafata totala de 70.000 mp, in care lucreaza aproximativ 7.000 de salariati. Pe langa proiectele de birouri, dezvoltatorul israelian detine in Romania si centrele comerciale AFI Palace Cotroceni si AFI Palace Ploiesti si are in dezvoltare, in Brasov, un nou proiect mixt de birouri si proiect comercial.

AFI Europe Romania, compania care dezvolta si administreaza activitatea locala a dezvoltatorului israelian de proiecte imobiliare, a inregistrat venituri nete de 12 milioane de euro in cel de-al treilea trimestru si peste 34 de milioane de euro in primele 9 luni ale anului, ceea ce reprezinta o crestere de 17%, respectiv 14%, in comparatie cu rezultatele inregistrate in perioada similara a anului trecut.

AFI Europe este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte imobiliare din Romania, segment pe care mai activeaza nume mari, cum este cazul Baneasa Developments, NEPI, Globalworth sau Immofinanz.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri