Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) va incepe, in vara lui 2007, constructia de blocuri care vor fi alimentate cu energie electrica si termica produsa de pompe de caldura si panouri solare, a declarat presedintele Agentiei Romane pentru Conservarea Energiei (ARCE), Ioan Silviu Lefter.

"ANL a finalizat caietele de sarcini pentru constructia in opt locatii a unor blocuri alimentate cu energie din surse regenerabile. ARCE este trecut ca si consultant al ANL pentru realizarea acestui proiect", a mai spus Lefter, citat de NewsIn.

Ministerul Transporturilor anunta, la finele lunii noiembrie a anului trecut, ca ANL organizeaza concurs pentru a identifica cele mai eficiente solutii de incalzire a locuintelor construite pentru tineri, la un raport optim cost-calitate. Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului(MTCT), Agentia Nationala pentru Locuinte organizeaza, in cadrul programului pilot pentru construirea de locuinte pentru tineri destinate inchirierii, concurs de solutii eficiente din punct de vedere al consumului energetic si la un raport optim cost-calitate realizate prin utilizarea de tehnologii performante.

Pentru aceste locuinte au fost propuse centralele termice a caror functionare ia in calcul si utilizarea unor surse de energie regenerabila, respectiv apa geotermala si energie solara. in acest sens se are in vedere introducerea tehnologiilor moderne si performante, eficiente din punct de vedere economic si calitativ, prin care va fi protejat si mediul inconjurator.

Firmele interesate sa participe la selectia ANL trebuiau sa depuna dosare pana la data de 26 ianuarie 2007, ora 12.00, la sediul Agentiei. Dupa finalizarea acestui concurs, ANL va organiza licitatii publice deschise, conform legislatiei in vigoare, pentru desemnarea firmelor care vor executa lucrarile de constructie a locuintelor pentru tineri prevazute a se realiza in cadrul programului pilot.

Concurentii trebuie sa prezinte solutia propusa sub forma unui studiu de fezabilitate, urmand ca solutia/solutiile castigatoare sa fie prezentate pentru avizare in Consiliul Tehnico-Economic al MTCT. Dupa avizare se vor perfecta contractele de proiectare, termenul maxim pentru intocmirea proiectelor tehnice si ale detaliilor de executie fiind de maxim 60 de zile calendaristice.

Programul pilot care se va derula prin ANL prevede construirea unui numar total de 230 de locuinte in urmatoarele localitati: comuna Horea - judetul Alba, Nadlac judetul Arad, Dumitra judetul Bistrita, Cogealac judetul Constanta, comuna Ghelinta - judetul Covasna, Borsec judetul Harghita, Baia Sprie - judetul Maramures, comuna Sancraiu de Mures - judetul Mures, Roznov judetul Neamt, Cehu Silvaniei judetul Salaj, Lugoj judetul Timis si Ocnele Mari - judetul Valcea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri