Odată cu venirea verii, se apropie termenul limită până la care românii își mai pot schimba furnizorul de energie electrică. Piața de electricitate a devenit complet liberalizată la data de 01 ianuarie 2021, ceea ce înseamnă că românii nu vor mai plăti prețurile stabilite de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), ci vor trebui să compare și să își aleagă de pe piața liberă un furnizor și o ofertă care li se potrivește cel mai bine.

ANRE ajută consumatorii casnici să găsească furnizorul potrivit printr-un comparator de tarife de furnizare a energiei electrice. Acest comparator va afișa ofertele în ordine crescătoare a prețurilor, cu cel mai mic preț pe prima poziție.

Cu toate acestea, prețul nu este singurul criteriu după care românii ar trebui să își aleagă un nou furnizor. Restart Energy nu numai că oferă un preț avantajos la energie și gaz, ci este un furnizor care este alături de clienții săi și îi sprijină la fiecare pas, cu suport 24/7 în caz de deranjamente și cel mai rapid timp de răspuns pentru contractare și solicitări.

Furnizor român, înființat în Timișoara, misiunea Restart Energy este să ofere cea mai plăcută experiență de furnizare energie electrică și gaze naturale. De-a lungul anilor, acesta a pus pe primul loc confortul clientului și comunicarea eficientă.

Procesele au fost digitalizate și birocrația eliminată, ceea ce înseamnă că procedura de schimbare a furnizorului este rapidă, fără să fie necesară deplasarea clientului la sediu sau deplasarea echipei Restart Energy la domiciliul acestuia. Astfel, compania pune la dispoziție un formular de schimbare a furnizorului 100% online, scurt, intuitiv și prietenos. În 4 pași simpli, furnizorul va fi schimbat, fără nicio întrerupere sau vreun cost ascuns, iar Restart Energy se va ocupa de toate demersurile necesare acestei schimbări. Mai mult decât atât, plata facturilor se poate face și ea online, fără să fie nevoie să te conectezi la contul de client.

Comunicarea ușoară și eficientă cu furnizorul este alt criteriu pe care românii ar trebui să îl ia în considerare, pentru o relație de lungă durată. Restart Energy oferă câteva beneficii și în cazul acesta: call center 24/7 pentru urgențe și probleme legate de distribuție, consultant pe WhatsApp care va răspunde în mai puțin de două minute și consultant live pe chat-ul pus la dispoziție pe website. Toate acestea oferă suport constant în momentele dificile și un timp scurt de rezolvare a problemelor.

Schimbarea furnizorului de energie electrică nu este obligatorie, dar este recomandată. În momentul de față, contractul tău de energie electrică este deținut de un furnizor de ultimă instanță (FUI), care este obligat să îți furnizeze energie electrică până la data de 30 iunie 2021. Dacă până la această dată nu ai ales un furnizor de pe piața liberă și încă te afli în regim reglementat, acest lucru va deveni mai costisitor și vei ajunge să plătești mai mult pentru furnizarea energiei electrice.

Indiferent de furnizorul ales, trebuie să știi următoarele:

  • Furnizarea de energie electrică nu va fi oprită pe parcursul schimbării;
  • Îți păstrezi dreptul la intervențiile gratuite garantate prin lege, ale distribuitorului de energie sau gaz, atunci când sunt probleme de rețea în zona ta;
  • Schimbarea furnizorului nu necesită modificări tehnice la instalația de energie electrică existentă.

Despre Restart Energy

Restart Energy este un furnizor național și independent de energie electrică și gaze naturale pentru locuințe și companii, cu capital 100% românesc, înființat în Timișoara, în timpul perioadei de liberalizare a acestui sector în România.

Pe parcursul a celor 5 ani de la înființare, Restart Energy a devenit un furnizor de încredere pentru 40,000 de clienți casnici, 5,000 de companii, cu peste 500 de milioane kWh furnizați, ca o consecință a faptului că este prima companie de pe piața românească ce oferă posibilitatea de schimbare a furnizorului online, fără birocrație. Concentrarea Restart Energy se mulează pe ambele segmente de piață, atât pentru clienți casnici, cât și business. Printre clienții business se numără Profi, Medlife, Alumil, Bioclinica, Valeo, Wetterbest, Cottontex etc.

Pe lângă un furnizor de încredere, orientat spre clienți, Restart Energy a fost dintotdeauna o companie orientată spre oameni. De la înființare și până acum, a desfășurat o serie de acțiuni umanitare, în domenii ca sănătatea, educația și mediul înconjurător. Printre cele mai recente proiecte de responsabilitate socială putem menționa susținerea educației online prin dotarea școlilor cu laptopuri și donarea profitului obținut în Banat către Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, pentru lupta împotriva Covid-19.

De asemenea, Restart Energy contribuie la dezvoltarea infrastructurii energetice a României și la echilibrarea balanței energetice. Aceștia au investit aproximativ 30 de milioane de dolari în dezvoltarea unui proiect solar de 45 MW în localitatea Sărmășag, județul Sălaj. Banii au fost investiți în construcția unui parc care va fi pus în funcțiune în primul trimestru din 2022. Parcul va avea o producție anuală de energie de 55 mil.KWh – suficientă pentru alimentarea a aproximativ 30.000 de gospodării cu energie verde. Prin punerea în funcțiune a acestuia se va evita eliberarea în atmosferă a 1,23 mil tone CO2 pe perioada de operare de 25 ani.

Mai multe detalii despre furnizor pe https://restartenergy.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri