Deutsche Gesellschaft Fr Immobilienfonds M.B.H - DEGI, divizia de investitii a grupului german Allianz, a semnat ieri contractul de achizitie pentru cladirile de birouri clasa A PVG Tower, Construdava I si Millennium Business Center, detinute pana in prezent de European Convergence Property Company, un fond de investitii administrat de Charlemagne Capital.
Tranzactia, cu o valoare totala de peste 110 milioane de euro, s-a desfasurat sub forma de achizitie de actiuni si a fost intermediata de compania imobiliara Eurisko si de casa de investitii Capital Partners. Millenium Business Center a fost vandut pentru 52,6 de milioane de euro, PGV Tower pentru 27,4 milioane de euro, iar Construdava pentru 26,5 milioane de euro.

Eurisko a asigurat partea de consultanta pentru Deutsche Gesellschaft Für Immobilienfonds M.B.H prin Radu Lucianu - partner Eurisko si Florin Tirla - corporate account manager Eurisko.

Capital Partners este casa de investitii care s-a ocupat de toate tranzactiile realizate de Charlemagne Capital pe piata imobiliara din Romania, de la intrarea britanicilor in tara noastra, in anul 2005.

PVG Tower, Construdava I si Millennium Business Center, inchiriate in prezent in proportie de 100%, au fost achizitionate de compania britanica Charlemagne Capital in perioada februarie - iulie 2006, pentru aproximativ 83 milioane euro.

„Deutsche Gesellschaft Für Immobilienfonds M.B.H - DEGI intentiona sa intre pe piata romaneasca si a ales Eurisko in calitate de consultant pe tot parcursul acestui proces. In luna februarie a acestui an, au fost demarate procedurile de negociere si intocmire a actelor. La doar sase luni de atunci, putem anunta perfectarea tranzactiei”, declara Radu Lucianu, partner Eurisko.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri