Compania Iulius Group, controlata de omul de afaceri Iulian Dascalu, va investi peste 50 milioane de euro in cea mai mare parcare subterana din tara, din Iasi, ce va cuprinde 3.000 locuri de parcare, unele pe trei sau chiar pe cinci niveluri.
Sub complexul urbanistic Palas din centrul Iasului vor fi amenajate circa 3.000 locuri de parcare, ce vor deservi zona comerciala, office, hoteliera, rezidentiala si cea de agrement din incinta Palas.

Constructorii estimeaza ca pentru amenajarea parcarii se vor folosi cel putin 5.000 metri cubi de beton cu o compozitie speciala, impermeabila. Inca de la intrarea in parcare, dirijarea se va face electronic, iar soferii vor vizualiza numarul de locuri ramase libere. In plus, un sistem video va monitoriza traficul intregii constructii subterane.

“Fiecare detaliu este extrem de important, de aceea calculele au fost facute precis si atent verificate. Inedita va fi si semnalistica parcarii, iar instalatiile in caz de incendiu, cele pentru ventilatie si pentru masurarea nivelului emisiilor de gaze sunt de ultim moment, presupun ca si acestea unice in Romania”, a afirmat Joachim Jörger, managerul de proiect al ansamblului Palas, reprezentant al companiei germane Assmann Beraten+Planen.

Parcarea de aproape 3.000 de locuri din centrul Iasului va deveni integral functionala in momentul inaugurarii complexului Palas, in anul 2010.

Proiectul Palas va cuprinde p zona comerciala - 41.500 mp, spatii de birouri clasa A - 13.500 mp, hoteluri de 4 si 5 stele, o zona rezidentiala cu 500 apartamente, 3.000 de locuri de parcare subterana si parc amenajat cu 50.000 mp. Intreaga investitie in proiect va depasi 250 milioane de euro.

SC Iulius Group SRL a fost infiintata in anul 1991 de catre Iulian Dascalu. In prezent, compania detine Iulius Mall Timisoara cu o suprafata inchiriabila de 34.000 mp, Iulius Mall Iasi cu o suprafata inchiriabila de 20.112 mp si Terra Center in Timisoara cu o suprafata inchiriabila de 8.000 mp.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri