Roca, jucator care activeaza in piata de obiecte sanitare, ramane foarte interesat de piata romaneasca, achizitionand aproximativ 155,000 metri patrati la Prejmer, langa Brasov.
“Am cumparat teren in cadrul Parcului Industrial de la Prejmer pentru ca vrem sa construim o unitate de productie in viitor”, spune Joan Jorda, Managing Director Roca Obiecte Sanitare.

Achizitionarea terenului de la Prejmer face parte din planul de dezvoltare pe termen lung pe care Roca il are in Romania. Acest pas urmeaza investitiilor considerabile facute in unitatea de productie cumparata de la compania Lasselsberger acum doi ani. “In acest moment, fabrica Cesarom ramane prioritatea principala a Roca Obiecte Sanitare”, spune Jorda.

“Motivul principal pentru care am ales Parcul Industrial de la Prejmer consta in faptul ca are toate utilitatile instalate. De asemenea, Prejmer are o pozitie foarte buna, avand acces la principalele drumuri ce traverseaza teritoriul Romaniei. Cu toate acestea, planurile noastre pe termen scurt nu includ angajari, deoarece nu intentionam sa incepem constructia in perioada urmatoare”, a adaugat acesta.


In ultimii doi ani, Roca a investit aproximativ 12 milioane de euro in operatiunile din Romania. In acest interval, procesul de productie a fost modernizat prin instalarea unei linii automate de turnare in fabrica din Bucuresti.

Grupul Roca este o afacere de familie infiintata in anul 1917 care astazi numara 63 de fabrici in 19 tari si are peste 23.000 de angajati. In 2007, cifra de afaceri a Roca s-a ridicat la 1800 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri