Senatul american a aprobat reducerea taxelor pentru cumparatorii de locuinte si reducerea provizioanelor “Buy American”, in cadrul unui pachet de stimuli economici ce se ridica la 900 miliarde dolari.
Dorind sa sustina industria ipotecara, Senatul a aprobat ,miercuri, in unanimitate un amendament propus de republicani, ce ar oferi temporar cumparatorilor de case o scutire de taxe in valoare de 15.000 dolari sau de 10% din pretul locuintei, in functie de valoarea mai scazuta. Planul ar costa 18 miliarde dolari, anunta Bloomberg, citat de NewsIn.

Senatorul Johnny Isakson, republicanul din Georgia ce a sustinut amendamentul, a spus ca este extrem de importanta iesirea economiei din cea mai grava recesiune din ultimii zeci de ani.

"Daca nu rezolvam mai intai problemele din sectorul ipotecar, nu conteaza ce alte probleme rezolvam", a mai spus Isakson.

Liderii democrati incearca sa prezinte proiectul final presedintelui pana la sfarsitul saptamanii viitoare.

"Stim ca acest plan este imperfect", a spus Reid.

Saptamana trecuta, o propunere a Camerei Reprezentantilor a generat un val de ingrijorare in lume ca Statele Unite s-ar putea orienta spre o intensificare a protectionismului. Camera Inferioara a Congresului a cerut sa fie folosit numai otel si fier american in lucrarile publice finantate din planul de stimulare a economiei.

Partenerii comerciali importanti ai Statelor Unite, printre care Canada si Uniunea Europeana, se declara ingrijorati nu numai de o posibila scadere a exporturilor catre SUA, ci si de pagubele mult mai mari care s-ar putea produce in cazul in care si alte tari vor adopta politici comerciale care restrictioneaza importurile.

Producatorii europeni de otel au cerut Comisiei Europene sa sesizeze Organizatia Mondiala a Comertului (OMC), in cazul in care astfel de conditii vor intra in vigoare in Statele Unite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri