Compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania, prezenta pe piata locala de doi ani, a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 3,5 milioane de euro si tinteste pentru 2009 o crestere de pana la patru milioane de euro si extinderea retelei pe baza sistemului de franciza, potrivit lui Valentin Ilie, CEO al companie.
In prezent, reteaua nationala a Coldwell Banker Affiliates of Romania cuprinde noua agentii, dintre care cinci sunt in Bucuresti, iar restul in Ploiesti, Brasov, Campulung si Piatra Neamt. Pe langa acestea, compania a anuntat in urma cu o luna ca vizeaza extinderea retelei cu cel putin zece parteneri locali pana la sfarsitul anului, pe baza sistemului de franciza.

„Cu siguranta, 2009 va fi un an dificil, iar in acest context plin de provocari extinderea prin franciza pe care o vizam constituie o oportunitate. In plus, vom creste activitatile de property management, consultanta de optimizare economica si tehnica pentru distress business si inchirierile pe segmentul de birouri”, ne-a declarat Valentin Ilie (foto).

Coldwell Banker ofera servicii de consultanta si brokeraj pe toate segmentele pietei (rezidential, birouri, industrial, retail, terenuri si investitii), servicii conexe - precum brokeraj de credit, servicii de evaluare, studii de piata - si servicii de property si facility management. Toate departamentele au contribuit la cifra de afaceri de anul trecut, insa vedeta pentru mai mult de jumatate a ramas aceeasi ca si in 2007.

“Cele mai active departamente in 2008 au fost cel de rezidential, pana in al treilea trimestru al anului, si departamentele property management si comercial”, a adaugat seful Coldwell Banker.

In ceea ce priveste expansiunea prin franciza anuntata la inceputul lui 2009, Valentin Ilie spune ca aceasta vizeaza in primul rand cresterea ofertei catre potentialii clienti, expunerea si, implicit, sansa de tranzactionare.

“Aroganta agentului imobiliar de pana acum va disparea”

La jumatatea anului trecut, compania a lansat un serviciu gratuit de consultanta, Coldwell Banker Mortgage - Broker de Credite, care actioneaza ca un broker de credite, oferind clientilor posibilitatea de a obtine finantare pentru achizitiile imobiliare.

Cu o istorie de peste 100 de ani, compania de origine americana este detinuta in prezent de Realogy Corporation, unul dintre cei mai mari francizori din domeniul imobiliar la nivel mondial. Prin reteaua sa, Coldwell Banker acopera 47 de tari cu 3.600 de birouri si 120.000 de brokeri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri