Compania de consultanta CB Richard Ellis Group (CBRE), prezenta pe piata locala prin intermediul CBRE|Eurisko, a fost aleasa de catre Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, pentru a oferi servicii de consultanta si brokeraj imobiliar la nivel global.
Contractul va acoperi portofoliul de 20 milioane de mp detinut de Nokia, ce include 380 de proprietati in 60 de tari din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia si America.

Importanta unui client ca Nokia este cu atat mai mare, dupa ce CBRE a afisat pentru anul 2008 un profit de 83,9 milioane de dolari, in scadere cu 78,5% fata de cel din 2007, de 390,5 milioane de dolari. Veniturile companiei au scazut cu 15% fata de 2007, pana la 5,1 miliarde de dolari anul trecut, dupa ce in anul precedent au ajuns la 6 miliarde de dolari.

Profitul CB Richard Ellis s-a prabusit cu aproape 80% anul trecut

CB Richard Ellis are sediul central in Los Angeles si este cea mai mare firma de servicii comerciale in real estate din lume, raportat la incasarile din 2007. Compania are peste 29.000 de angajati si ofera servicii proprietarilor, investitorilor si chiriasilor prin cele peste 300 de birouri din 50 de tari.

In urma cu o luna, Nokia a anuntat ca va oferi un pachet de compensatii primilor 1.000 de angajati din toata lumea care vor renunta voluntar la locul de munca. In plus, compania planuieste sa taie costurile anuale ale diviziei sale principale de telefoane mobile cu peste 700 milioane euro (905 milioane dolari) si va continua sa diminueze cheltuielile operationale.

Nokia a afisat o scadere cu 69% a profitului net in T4


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri