Compania de investitii New Europe Property Investments (NEPI), inregistrata in Insula Man, a anuntat ca a incheiat discutiile privind preluarea fondului de investitii Carpathian (fostul Dawnay Day Carpathian), suma oferita fiind de o,20 euro/actiune, ceea ce evalueaza compania la 46,4 milioane euro, scrie Yahoo! Finance.
"In urma rezultatelor preliminarii afisate pe data de 1 mai, consiliul director al companiei a decis sa isi continue planurile pe termen mediu, fara a mai vinde din actiuni. Discutiile cu posibilii investitori s-au incheiat, intrucat compania nu mai este dispusa catre nici un fel de preluare", se arata intr-un comunicat al fondului Carpathian.

In plus, oferta de vanzare era valabila doar pentru o participatie de cel mult 49,9% din actiuni, insa pretul per actiune oferit de NEPI nu a fost suficient pentru a atinge profitul dorit de investitori. Prin urmare, Carpathian a anuntat ca perioada de acceptare a oricarei oferte s-a incheiat.

NEPI a anuntat in cadrul unei sedinte bursiere ca negocierile s-au incheiat, deoarece fondul de investitii britanic a respins oferta de 0,20 euro/actiune, insa NEPI isi rezerva dreptul de a face o noua oferta pentru Carpathian pe piata AIM, administrata de Bursa din Londra.

Actiunile Carpathian, care administreaza un portofoliu de proprietati in Ungaria, Cehia, Polonia si Lituania, au crescut cu 7% in sedinta bursiera de astazi, in urma anuntului privind respingerea ofertei facute de catre NEPI.

Compania de investitii a depus oferta de preluare a Carpathian pe data de 22 aprilie, fondul de investitii declarandu-se la acel moment dispus catre o posibila vanzare, insa la un pret/actiune mai mare.

Pe piata locala, NEPI a cumparat anul trecut doua firme, care detin impreuna 18 proprietati in diferite orase din tara de la o companie din cadrul grupului Avrig 35, pretul net al investitiei, dupa scaderea datoriilor, fiind de circa 46,3 milioane euro. Cladirile sunt cele in care se afla sucursalele de judet ale bancii Raiffeisen, potrivit companiei de consultanta imobiliara Colliers International.

“NEPI a mai cumparat si in 2007 patru proprietati imobiliare detinute de Flamingo in Bucuresti, Iasi, Bacau si Brasov, deci compania se uita dupa astfel de portofolii”, spunea in toamna anului trecut Georgiana Anghelus, consultant in cadrul diviziei de investitii al Colliers.

In vara lui 2008, fondul de investitii Dawnay Day Carpathian a preluat de la Dawnay Day PanTerra participatia de 75% detinuta la Atrium Centers Management, care dezvolta in Romania patru centre comerciale, schimbandu-si numele in Carpathian plc. Proiectele anuntate de Atrium Centers in Romania sunt localizate in Arad, Baia Mare, Cluj-Napoca si Satu Mare, totalizand circa 300.000 mp.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri