Reprezentantii fondului de investitii norvegian Romania Invest, care a a cumparat 800 de apartamente off-plan in sapte proiecte rezidentiale, sunt de parere ca Guvernul ar fi trebui sa garanteze un credit mai mare pentru Prima Casa, de 100.000 de euro, in loc de 60.000 de euro.
„Guverul Romaniei trebuie sa aiba informatii neeronate despre pretul real al unui apartament in Bucuresti, adica in jur de 100.000 euro. Pana in prezent, dupa numarul si felul tranzactiilor deja efectuate, programul Prima Casa incurajeaza doar cumpararea de apartamente vechi’’, a declarat Nimrod Zvik, director de marketing al organizatiei de vanzari pentru Romania Invest, Be Igloo.

Ca puncte slabe ale programului Prima Casa, reprezentantul Bee Igloo mai mentioneaza obligativitatea taxei de evaluare imobiliara, ce ajunge la 150 euro, indiferent ca dosarul este aprobat sau respins, precum si birocratia ce determina cresterea timpului de asteptare a raspunsului.

In ultimii doi ani, Romania Invest a cumparat 800 de apartamente, investit aproximativ 85 milioane de euro, in sapte proiecte rezidentiale: German Residenz (dezvoltat de Tiriac Imobiliare), Ten Blocks (situat in Militari), Platinum Vitan Towers (cartierul Vitan), Planorma (str. Doamna Ghica), Blue Tower (dezvoltat de Copper Beach (str. Fabrica de Gheata), Armonia Titan (construit de Adama) si My Dream Residence (sos. Pipera-Tunari).

Romania Invest este o companie de investitii in real estate, inregistrata la Registrul Comertului din Norvegia din ianuarie 2006. In luna mai, fondul de investitii imprumutat 1,6 milioane de euro de la Bank of Cyprus, pentru a plati 25 de unitati din ansamblul My Dream Residence, amplasat pe soseaua Pipera-Tunari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri