Cele mai scumpe zone rezidentiale din Bucuresti sunt Unirii, Cotroceni si Victoriei, pretul pe metru patrat fiind de peste 1.800 euro, in timp ce Berceni este considerat cel mai ieftin cartier, preturile apropiindu-se de 1.000 euro/mp, arata un studiu al portalului imobiliar Magazinul de Case.
In lunile iulie-septembrie, pretul mediu de tranzactionare pe metru patrat, calculat la suprafata utila a apartamentului, a fost cuprins intre 1.311 si 1.524 euro, cel mai mic pret fiind inregistrat in zona Pache Protopescu, iar cel mai mare in zona Nerva Traian.

Pentru categoria Ultracentral (Magheru, Unirii, Universitate, Victoriei), cel mai mic pret mediu de tranzactionare a fost in zona Magheru – 1.710 euro, in timp ce maximul a fost atins in zona Unirii – 1.862 euro.

Studiul a fost realizat in perioada 1 iulie – 30 septembrie si au fost analizate preturile finale, de vanzare, pentru un numar de 462 de apartamente, stoc vechi, tranzactionate in aceasta perioda. Zonele din categoria rezidential de lux – Herastrau, Primaverii si Casin – nu au fost incluse din lipsa unui numar reprezentativ de tranzactii, in aceeasi situatie fiind si cartierul Ferentari.

„Fata de anul trecut, preturile apartamentelor din Bucuresti au scazut cu cel putin 30 de procente. Pentru o garsoniera se solicita atunci, in medie, pretul cerut la momentul actual pentru un apartament cu doua camere”, sustin reprezentantii portalului AnunturiParticulari.ro.

In prezent, pretul de strigare pentru o garsoniera este de 46.800 de euro, cu 35% mai scazut fata de perioada anului trecut, in timp ce, pentru un apartamente cu doua camere se cere acum 69.400, cu 32% mai putin comparativ cu luna septembrie 2008, potrivit AnunturiParticulari.ro.



Zone Pret mediu/mp
Unirii 1862
Cotroceni 1848
Victoriei 1820
Universitate 1722
Magheru 1710
Dorobanti 1629
Floreasca 1541
Baneasa 1536
Nerva Traian 1524
Aviatiei 1440


Sursa: MagazinuldeCase.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri