Bugetul mediu alocat de un bucurestean pentru achizitia unei locuinte variaza intre 41.968 euro pentru o garsoniera si 125.182 euro pentru un apartament cu patru camere, cele mai multe cereri fiind pentru apartamentele cu doua camere, arata o analiza saptamanala a portalului imobiliar century21.ro.
La data raportului (n.r: marti), la nivelul oraselor Bucuresti si Ploiesti, existau 655 cereri rezidentiale deschise, din care 405 cereri nesatisfacute de cumparare, cu un buget estimat de circa 23,2 milioane euro si un numar de 250 cereri de inchiriere, cu un buget pentru inchirieri estimat de aproximativ 120.000 euro.

“Pentru un procent de 48% din lead-urile (n.r: cererile) de cumparare si 46% din cele de inchiriere s-au specificat limite de buget. Bugetul estimat a fost calculat prin ajustarea bugetului mediu pe lead, in sensul diminuarii acestuia, cu un coeficient de 25%”, se arata in analiza century21.

La nivelul Capitalei, au fost inregistrate 392 de cereri in ultima saptamana, cu un buget total estimat la 22,5 milioane de euro. Din totalul cererilor, 176 au fost pentru locuintele cu doua camere, 114 pentru garsoniere, 79 pentru apartamentele cu trei camere si doar 23 pentru cele cu patru camere.

Pentru o garsoniera, bugetul mediu alocat de un bucurestean a fost de 41.968 euro, in timp ce pentru o locuinta cu doua camere, bugetul a crescut pana la 63.644 euro. Pentru un apartament cu trei camere in Capitala, un cumparator este dispus sa ofere un pret mediu de 90.153, iar pentru unul cu patru camere, bugetul mediu alocat este de 125.182 euro.

“Pretul mediu oferit de cumparatorii din Bucuresti este de 1.100 euro pe metru patrat util, acesta variind intre 1.027 euro/mp util pentru garsonierele de 42 metri patrati utili si 1.163 euro/mp utili, in cazul apartamentelor de 3 camere cu suprafata de 80 de metri patrati utili”, a explicat Gabriel Alexandru, vicepresedintele retelei Century 21 Romania.

Raportul century21.ro cuprinde cererile de cumparare sau inchiriere, numite lead-uri, generate de portalul imobiliar, fiind incluse doar cererile rezidentiale deschise in urma cu maxim sase luni, care nu au fost tranzactionate inca, dar au fost alocate catre agentiile din Bucuresti si Ploiesti.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri