Britanicul Michael Lloyd, cel care timp de opt ani a condus proiectul Baneasa din nordul Bucurestiului, a fost numit in conducerea fondului german de investitii Rutley European Property Limited, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu, se arata intr-un comunicat al fondului.
Alaturi de Michael Lloyd (foto), care anterior ocupa functia de director extern (n.r.: director independent care nu are rol de management), in conducerea fondului Rutley a fost numit si David Allison.

La sfarsitul lunii noiembrie, fondul german de investitii a anuntat ca reziliaza contractul cu administratorul Rutley Capital Partners LLP, divizia de management pe real estate a grupului Knight Frank, internalizand administrarea proprietatilor detinute de Rutley.

Michael Lloyd a parasit Baneasa Developments la inceputul anului si a pus bazele propriei companii, Quintet Asset Management srl, o societate cu sediul in Bucuresti, care ofera servicii complete de asset management in real estate.

Michael Lloyd este activ in piata imobiliara locala din anul 1992, la inceput din pozitia de consilier al Presedintelui Agentiei Nationale de Privatizare si apoi al Presedintelui Agentiei Romane de Dezvoltare. Anterior, Lloyd a ocupat pozitia de partener la Jones Lang LaSalle si a lucrat in Europa de Est si de Vest, petrecand doi ani in Varsovia si in Praga. La Jones Lang LaSalle, Lloyd s-a specializat in dezvoltari, in consiliere si in evaluari financiare.

In anul 2000, a fost numit Chief Executive Officer (CEO) al Baneasa Developments, iar de atunci si pana in vara anului trecut, a fost implicat activ in dezvoltarea proiectului Baneasa. Lloyd este licentiat in dezvoltare urbana al Portsmouth University si membru al Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS).

Black Sea Global Properties Limited (BSGP), compania controlata de Dinu Patriciu, a facut in luna iunie o oferta cash pentru fondul Rutley European Property, la pretul de sase penny pe actiune. Dupa preluarea controlului Rutley, BSGP a anuntat ca are ca scop dezvoltarea companiei prin achizitii strategice menite sa puna bazele unei companii imobiliare pan-europene.

Citeste mai multe despre psihologia de afaceri a lui Michael Lloyd: "Cel mai important lucru pentru mine este controlez directia".




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri