3 / 4

'Cel mai important lucru pentru mine este controlez directia'

Michael Lloyd va ramane in continuare membru al consiliului de administratie al Baneasa Developments Srl, proprietarul si dezvoltatorul Baneasa Shopping City, fara a mai avea insa responsabilitati executive in ceea ce priveste dezvoltarea generala a a Proiectului Baneasa. Compania de management al fondurilor de investitii, pe care a fondat-o, va avea un focus geografic mai larg, ce include zona balcanica si bazinul Marii Negre.

“Ne vom concentra activitatile pe trei aspecte principale din real estate: terenuri, dezvoltari si finante. Lucrand cu terenuri bune, vom cauta sa creem concepte de calitate pe viitor, pentru dezvoltari vom avea nevoie de o supervizare profesionista si de scheme bine gandite. Vom cauta oportunitati si vom investi in toate sectoarele pietei, insa numai in active cu cea mai inalta calitate”, a explicat Lloyd.

In ceea ce priveste momentul ales, Lloyd spune ca nu este niciodata usor sa incepi o noua afacere, insa nu trebuie sa uitam ca proiectul Baneasa a fost inceput cu nimic concret. Vor fi intotdeauna riscuri, dar o abordare pragmatica si calculata le poate minimiza pe cele mai multe dintre ele.

“Timp de multi ani, lumea ne spunea ca niciodata nu va fi dus pana la capat, insa astazi el este acolo”, spune Lloyd, completand ca a pregatit deja strategia pentru ca Baneasa sa devina un proiect si mai mare in viitor.

“Ceea ce este important pentru mine este controlez directia in care ne indreptam, iar cu propriile fonduri acest lucru este posibil. Controland doar banii, nu poti stabili tu directia intotdeauna, asa ca este foarte importanta independenta”, enunta Michael Lloyd .

Michael Lloyd este activ in piata imobiliara din anul 1992, la inceput din pozitia de consilier al Presedintelui Agentiei Nationale de Privatizare si apoi al Presedintelui Agentiei Romane de Dezvoltare. Anterior, Lloyd a ocupat pozitia de partener la Jones Lang LaSalle si a lucrat in Europa de Est si de Vest, petrecand doi ani in Varsovia si in Praga. La Jones Lang LaSalle, Lloyd s-a specializat in dezvoltari, in consiliere si in evaluari financiare. In anul 2000, a fost numit Chief Executive Officer al Baneasa Developments, iar de atunci si pana in vara acestu an, a fost implicat activ in dezvoltarea Proiectului Baneasa.

“Cel mai important lucru pe care l-am invatat in anul 2008 a fost sa actionez dupa instinctele si trainingul pe care le-am dobandit profesional si sa nu fiu sedus de promisiunile unei economii iluzioniste”, a incheiat Michael Lloyd .


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri