Dupa ce compania Cefin Real Estate Alpha, dezvoltatorul proiectului Cortina Residence din zona Baneasa, a intrat in insolventa, reprezentantii grupului italian Cefin, care detine 25% din proiect, afirma ca vor incerca sa duca proiectul pana la capat, purtand in acest scop discutii atat cu bancile, cat si cu noi investitori.
Proiectul Cortina Residence este amplasat pe strada Horia Macelariu, in apropiere de Podul Baneasa si cuprinde 271 de apartamente, fiind construit pe o suprafata de 35.000 mp. Actionarul majoritar in cadrul proiectului era fondul de investitii Heitman, care detinea 75% din ansamblul rezidential.

„Am aflat ca Heitman vrea sa se retraga din proiect la sfarsitul lunii august anul trecut, insa am decis sa facem tot posibilul pentru a finaliza acest proiect, chiar daca asta inseamna sa pierdem banii investiti. In prezent, purtam discutii atat cu bancile, cat si cu noi investitori pentru a livra proiectul”, a declarat, pentru Wall-Street, Stefano Albarosa (foto), CEO al Cefin Group.

Din cele 271 de apartamente, al caror pret era de circa 2.000 euro/mp, au fost vandute 114. „Pentru locuintele vandute s-au platit avansurile, reprezentand 10-20% din valoarea apartamentului”, a adaugat Albarosa.

Tribunalul Municipiului Bucuresti a admis pe 22 ianuarie cererea de intrare in insolventa a companiei Cefin Real Estate Alpha, numind administrator judiciar firma BDO Business Restructuring.

Citeste aici ce se intampla dupa ce un proiect imobiliar intra in insolventa.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri