Sorina Negrila26 Februarie 2010 in Imobiliare si constructii

Portland Trust are un nou chirias in parcul industrial din vestul Capitalei


Portland Trust are un nou chirias in parcul industrial din vestul Capitalei
Compania de constructii Saint-Gobain Construction Products, fosta Rigips Romania, a inchiriat o suprafata de 3.260 mp spatii industriale in parcul logistic Bucharest West, dezvoltat de Portland Trust, a anuntat Colliers International, agentul de inchiriere.

Parcul industrial Bucharest West are o suprafata de 70 hectare si a fost dezvoltat de Portland Trust, cunoscut in piata locala pentru cladirile Opera Center sau Floreasca 169A, fiind amplasat la km 14 al autostrazii Bucuresti-Pitesti.

Chiriile pentru spatiile industriale variau la finele anului trecut intre 4 si 4,75 euro/mp/luna, in functie de suprafata inchiriata.

„In prima jumatate a anului vom asista la o crestere a ratei de neocupare, pana la nivelul de 14%, urmand ca aceasta sa scada usor in al doilea semestru. Ne asteptam ca cererea de spatii sa vina din partea operatorilor de logistica si a companiilor din retail, FMCG si componente auto”, se mentiona in cel mai recent raport al Colliers.

Anul trecut, aproape 30% din cererea de spatii de depozitare a provenit de la operatorii logistici si de la companiile de transport, urmate de companii din sectorul bunurilor de larg consum. Cea mai mare tranzactie semnata in 2009 pe raza Bucurestiului a avut in prim-plan producatorul de hartie Antalis, care a inchirat 10.000 mp in Bucharest West.

Saint-Gobain are 1.100 de angajati pe piata locala. Francezii sunt prezenti in Romania cu noua companii: Saint-Gobain Glass, Saint-Gobain Isover, Rigips Romania, Saint-Gobain Weber Romania (producator de mortare si adezivi industriali), Saint-Gobain Conducte , Saint-Gobain Abrazivi, Saint-Gobain Brodrene Dahl, Ventistal Marine si MTI Impex (activeaza in industria lemnului).Antalis a inchiriat 10.000 mp de birouri si spatii de depozitare in Bucharest West

Antalis a inchiriat 10.000 mp de birouri si spatii de depozitare in...

Recomandare Un investitor imobiliar vrea sa vanda dublu in 2010, dupa ce a scumpit apartamentele
Citeste si

mai multe articole din Imobiliare si constructii
}