Compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox, care a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de aproape trei milioane de euro, in scadere cu aproximativ 50% fata de 2008, se asteapta la venituri in crestere cu pana la 20% pentru anul in curs.
“Estimam o crestere a cifrei de afaceri moderata de 15-20% in 2010, dar este dificil sa previzionam un avans maxim data fiind piata pe care actionam. Daca o parte din tranzactiile la care lucram in acest moment se vor materializa, cresterea poate fi mult mai mare”, a declarat, pentru Wall-Street, Oana Iliescu (foto), joint managing director al companiei DTZ Echinox.

Pentru 2009, compania a raportat o cifra de afaceri de aproape trei milioane de euro, in scadere cu circa 50% fata de nivelul atins in 2008, respectiv 5,7 milioane de euro. Pana in prezent, DTZ Echinox este singurul jucator din piata de consultanta imobiliara care a facut publice rezultatele financiare pentru anul trecut.

“Am previzionat pentru 2009 o scadere de 45% a cifrei de afaceri fata de 2008, dar rezultatul obtinut a fost chiar putin sub nivelul asteptarilor noastre. In ciuda faptului ca scaderea cifrei de afaceri a fost mai severa decat am previzionat, am incheiat anul fara pierderi, ramanand pe profit”, a adaugat Iliescu.

Diviziile care au avut cea mai mare cota in cifra de afaceri a companiei au fost evaluarile, property management si investitiile. DTZ Echinox a intermediat cea mai mare tranzactie imobiliara a anului trecut, preluarea parcului European Park Braila de catre fondul de investitii New Europe Property Investments (NEPI), in schimbul sumei de 63 milioane de euro.

Pentru anul in curs, consultantul imobiliar mizeaza pe intensificarea activitatii de brokeraj, in special a departamentului de birouri, dar si a celorlalte de retail, industrial, rezidential si investment. In paralel, va continua consolidarea diviziilor de evaluari si property management, aceasta din urma avand in administrare peste 200.000 mp de spatii comerciale si birouri.

"Cel mai dificil obstacol pe care l-am intampinat in 2009 a fost scaderea activitatii de brokeraj, insa am reusit sa contrabalansam efectele acestei scaderi prin extinderea gamei de servicii profesionale, respectiv evaluari si property management”, a incheiat Oana Iliescu.

DTZ Echinox este unul in cei mai importanti jucatori din piata locala de consultanta imobiliara. Actionarii companiei sunt Mihnea Serbanescu (66,1%), Tim Wilkinson (17,25%), Cristian Ustinescu (6,66%) si Oana Iliescu, Mihaela Pana si Bogdan Sergentu, fiecare cu o participatie de 3,33%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri