Trei companii au anuntat ca au inchiriat spatii de pana la 750 mp, dupa negocieri de mai putin doua luni, potrivit consultantului imobiliar King Sturge, intermediarul tranzactiilor. Piata inchirierilor de birouri pare sa dea semne de revenire, chiar daca suprafetele tranzactionate sunt reduse.
Compania Manpower Romania, parte a grupului american Manpower Inc., isi va reloca una dintre cele trei divizii existente in Bucuresti in cladirea Ivy Office Residence, dezvoltata de Alesonor Real Estate Development in zona Piata Victoriei, unde a inchiriat 200 mp de birouri.

„Contractele de inchiriere au fost agreate pentru o perioada de trei ani, iar procesul de negociere a durat mai putin de doua luni. Remarcam totusi semne timide de revenire a pietei incepand cu luna ianuarie a acestui an”, a explicat Claudia Cetatoiu, consultant in cadrul departamentului de birouri al King Sturge.

Si agentia de publicitate Frank Group a inchiriat o suprafata de 420 mp intr-o cladire amplasata pe strada Caderea Bastiliei nr. 64 din zona Piata Romana, unde isi va desfasura activitatea incepand cu luna in curs, ca urmare a extinderii operatiunilor. Printre clientii Frank Group se numara: Skoda, Romtelecom, Sprider Stores, Asirom, Miele, Olympus, Singer, Schenker si Mothercare.

Cea mai mare tranzactie a fost incheiata de o companie care nu a dorit sa isi faca public numele, parte a unui grup farmaceutic din Romania, ce a inchiriat o suprafata de 750 mp in cladirea Phoenicia Office Building, dezvoltata de Triumf Construct in zona Unirii.

„Compania a considerat oportuna relocarea dintr-o zona limitrofa a Capitalei intr-una centrala, avand o accesibilitate mai buna a angajatilor la mijloacele de transport in comun si o expunere superioara catre clienti”, se arata in comunicatul King Sturge.

Tranzactiile de inchiriere anuntate in primul trimestru pe piata spatiilor de birouri au fost, in majoritatea cazurilor, pentru suprafete de sub 1.000 mp. Astfel, Flamingo si-a mutat sediul in cladirea IPA, amplasata pe Calea Floreasca, unde a subinchiriat o suprafata de 500 mp de birouri, iar Whirlpool Romania a inchiriat 700 mp intr-un imobil pe soseaua Pipera nr. 4.

Printre cele mai mari tranzactii anuntate in acest au se numara: divizia de asigurari de viata a grupului ING, care a inchiriat 4.000 mp de birouri in cadrul proiectului Amera Tower din Cluj-Napoca, Sanador -15.000 mp pe strada Sevastopol, in apropiere de Piata Victoriei si GarantiBank, care a inchiriat 4.300 mp in complexul Novo Park, din Pipera.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri