Pretul unei locuinte creste in momentul in care in apropiere se afla un parc mare, spatii verzi sau mai nou mall-urile, care sunt din ce in ce mai cautate in Bucuresti, potrivit unui studiu MagazinulDeCase.ro.
Preturile incluse in studiu sunt cele de strigare, cerute initial de catre proprietari, fiind urmarite garsonierele, apartamentele cu 2 camere si apartamentele cu 3 camere din Bucuresti, in perioada martie-mai 2010.

In ceea ce priveste garsonierele, studiul arata ca pretul mediu al uneia aflate in apropierea unui parc este de 44.478 euro, cu 7,46 % mai mare decat al unei garsoniere care este situata intr-o zona in care nu exista un parc important al Bucurestiului (41.160 euro).

Acelasi trend il urmeaza si garsonierele aflate in apropierea unui mall . Astfel, pretul mediu al unei garsoniere care nu are in apropierea sa un mall este de 41.110 euro, cu 11.76 % mai mic decat o garsoniera aflata aproape de mall (46590 euro).

Pe segmentul apartamentelor cu 2 camere observam ca diferentele de preturi sunt mai mic. Astfel, pentru un apartament situat langa un parc un proprietar cere un pret mediu de 69.752 euro, cu 1.79 % mai mult decat pentru un apartament situat intr-o zona unde nu exista un parc mare.
O diferenta de 4.54 procente exista si intre apartamentele din apropierea mall-urilor si cele aflate departe de acestea. Pentru un apartament cu 2 camere de langa mall, un proprietar cere un pret mediu de 72.010 euro iar pentru un apartament care nu are o astfel de atractie langa el, pretul mediu cerut este de 68.735 euro.

In cazul apartamentelor cu 3 camere, o zona cu parc influenteaza mai mult pretul decat o zona in care exista un mall. Astfel, pentru un apartament cu 3 camere situat intr-una din zonele cu parcuri mari ale Bucurestiului se cere un pret mediu de 101.840 euro, pe cand pentru apartamentele din alte zone pretul mediu este de 95.973 euro. Exista astfel o diferenta de 5.76 %.

Pe cealalta parte, preturile acestora sunt influentate intr-o masura destul de mica de apropierea de mall. Diferenta intre apartamentele cu 3 camere aflate in apropirea unui mall si cele situate departe de acesta este de doar 0.06 %.

Astfel, pentru un apartament de langa mall pretul mediu este de 94.215 euro, iar pentru unul situat departe de mall avem un pret mediu de 94.150 euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri